Az IB8168 egy 2 megapixeles ultra mini bullet kivitelű kamera. Ez az apró kis szerkezet több olyan funkcióval van ellátva, mely messzemenően felülkerekedik nagyobb társaival szemben.

Formatervezett kivitelét rejtett kábelvezetéssel oldották meg, mely nemcsak esztétikus külsőt biztosít, de védi a kábeleket a külső behatástól. A micro SD/SDHC foglalat lehetőséget biztosít az adatok helyi tárolására is, így nem veszik el az összes adat ha megszűnik a kapcsolat a kamerával.

Az apró kivitel csak előnyünkre szolgál. Gondoljunk csak bele, egy apró kamerát úgy telepíthetünk, hogy rejtve marad, így nagyobb biztonságban tudja rögzíteni az eseményeket. Itt fontos megemlíteni, hogy a gyártó ennek a kamerának a megalkotásánál figyelembe vette a fogyasztói igényeket. Rendelkezik, egy G tartókonzollal melynek segítségével tovább fokozódik felhasználási területe, hiszen így lehetőségünk van falra vagy akár mennyezetre is felszerelni.

A Full HD kamera tökéletes képet biztosít számunkra. Lehetőségünk van H.264 és MJPEG tömörítésre, így változatlan képminőség mellett csökkenthetjük a file méretet és megtarthatjuk az értékes sávszélességet. Ez a technológia biztosítja számunkra, hogy tökéletes képet kapjunk még akkor is, amikor mobiltelefonról szeretnénk megtekinteni az élőképet. Fontos megemlíteni, hogy a rögzítő szoftver lehetővé teszi akár 10 felhasználó számára, hogy egy időben különböző profilok alapján ellenőrizzék a megfigyelt területet.

Az eszköz PoE funkcióval rendelkezik, melynek köszönhetően a beszerelési költség csökkenthető. Amennyiben nem rendelkezünk PoE kompatibilis eszközzel akkor sincs semmi veszve. Szerezzünk be egy PoE injektort, melynek egyik végét a kamerához, másikat pedig a switch-hez kell csatlakoztatni, így viszonylag gyorsan orvosolhatjuk a problémát.