A Vivotek büszkén jelenti be, hogy az SD8363E speed dome kamerák biztosítják a stadion védelmet Brazíliában a 2014 FIFA Világkupa mérkőzései alatt. A világkupa a nemzetközi rendezvények közül az egyik legrangosabb sportesemény szerte a világon, amely négyévente kerül megrendezésre. Ebben az évben Brazília volt a rendezvény házigazdája.

Annak érdekében, hogy megvédjék a sportolókat és a szurkolókat a brazil kormány felkért Aegy katonai brigádot, a Különleges Hadműveleti Egységet (COPESP), hogy biztosítsa a helyszínt. A COPESP egy intelligens katonai platformot és a Vivotek csúcsminőségű 1080p FullHD speed dome hálózati kamerát az SD8363E-t választotta a stadionon belüli és kívüli mozgások egységes ellenőrzésére. Az SD8363E számos speciális funkcióval van ellátva, mint a rendkívüli képfrissítési sebesség, IP66 szabvány, a NEMA 4X ház, az extrém időjárás-állóság, és a WDR pro technológia. A 3600 fokos forgathatóságnak és a 2200-os döntési tartománynak köszönhetően kitűnő választásnak bizonyul nyitott terek, jelen esetben stadionok megfigyelésekor.

„A világbajnokság egy nemzetközi esemény. Tudjuk, hogy az egész világ figyelemmel kíséri, így egy valós idejű biztonsági ellenőrzés elengedhetetlen. A COPESP személyzete, az intelligens katonai platformmal és a Vivotek kamerákkal fantasztikus munkát végzett azért, hogy egy teljesen biztonságos helyen lehessen élvezni a labdarúgó-mérkőzést.” – jegyezte meg a COPESP ezredese Claudio Freitas

Steve Ma a Vivotek alelnöke megjegyezte-„Nagy nyitott területek, mint a futball stadionok a terrorista támadások potenciális célpontjai. Ezért nagyon fontos a valós idejű biztonsági megfigyelés, amely védi a játékosokat és a közönséget a rendezvény teljes ideje alatt. A Vivotek számára hatalmas megtiszteltetés, hogy kiváló képminőségű és megbízható SD8363E típusú legújabb Speed dome kamerával biztosítja a COPESP a világbajnokság zavartalanságát”.