Taipei, Taiwan – A Vivotek bejelentette, hogy 3 új 1,3 mp felbontású kamerát dob piacra kiváló éjjellátó funkcióval, melyek közül kettő az FD8154 és FD8154V fix dome  míg az IB8354-C bullet kivitelben látta meg a napvilágot.

Mindhárom termék adatátviteli sebessége – H.264 tömörítési technológia mellett – 30 képkocka másodpercenként.

A gyenge fényviszonyok szinte mindig problémát okoznak a videó megfigyelésben. Az SNV technológia* egyedülálló éjszakai láthatóságot biztosít a legalacsonyabb fényviszonyok mellett, míg a 3DNR zajcsökkentés** a kép minőségének növelésében kap szerepet. A Vivotek szakembereinek sikerült elérnie, hogy a legrosszabb fényviszonyok mellett is jó minőségű színes képet kapjunk. A kiváló minőségű optikai alkatrészek és a kifinomult képfeldolgozó algoritmusnak köszönhetően jó minőségű színes képet lehet reprodukálni gyenge fényviszonyok mellett. Ezen felül ezeket a termékeket eltávolítható IR szűrővel és továbbfejlesztett IR megvilágítókkal tervezték, így éjszakai fényviszonyok mellett az FD8154, FD8154V és az IB8354-C hatékony akár 20 méteres távolságra.

snv

A gyártó minden új termék tervezésénél arra törekszik, hogy olyan kitűnő funkciókat ötvözzön a termékben, melynek segítségével kitűnik a piac többi szereplői közül. Most se történt ez másképp.

Az FD8154V kamera egy vandál biztos IP66-os házban kapott helyet mely tökéletes megoldás nemcsak szélsőséges időjárási körülmények között, hanem olyan területen is ahol gyakoriak a rongálások.

Az IB8354-C bullet kamera rejtett kábelvezetéssel lett kialakítva mely a kábelek védelme mellett tovább növel a kamera esztétikus kinézetét.

Steve Ma a Vivotek ügyvezető alelnöke kijelentette: „Növekszik a kereslet az intelligens video tartalom elemzés és az üzleti érték fokozására, a rögzített felvételnek a jobb felhasználhatóságnak érdekében jó felbontású kiváló minőségű képet kell biztosítania. Örömmel indítjuk útjára a 3 új hálózati kameránkat az FD8154, FD8154V és az IB8354-C-t fejlett SNV technológiával, melyek kiváló minőségű megfigyelést biztosítanak éjjel-nappal.”

*SNV: Suprime Night Visibility páratlan éjszakai látást biztosít. Kifinomult képalkotó algoritmusoknak köszönhetően kiváló minőségű színes kép érhető el.
**3DDNR: 3 dimenziós Digitális zajcsökkentés. Gyengébb fényviszonyok esetén keletkező képzaj az érzékenyre állított mozgásérzékelés használatakor felesleges riasztásokat vagy rögzítéseket indít el. A zajmentes kép rögzítése kevesebb tárhelyet igényel. A mozgás következtében kialakuló homályt csökkenti,  így javítva a kép minőségét.