Ha fejleszteni szeretnénk meglévő analóg kamerarendszerünket, nincs más dolgunk, mint beszerezni a Vivotek termékpalettájának egyik napjainkban elengedhetetlen kellékét, mellyel egyszerűen korszerűsíthetjük rendszerünket.

Ezzel a megoldással elérhetjük, hogy megfigyelőrendszerünk teljes lecserélése nélkül alakíthatjuk át a rendszert, így pénzt takaríthatunk meg. Ez a kis kompakt szerkezet a VS8100, 1 egycsatornás videó szerver, mely analóg jelet alakít át digitális jellé. Ugyanúgy küldi a jelet interneten keresztül a digitális képről, mint egy IP kamera. A gyártó újragondolta a videó szerver fogalmát, hisz legszembetűnőbb előnye apró mérete.

Elődeivel szemben ez a szerver akár a kezünkben is elfér. Előszeretettel használják otthoni környezetben, és ipari létesítmények megfigyelésekor. Kis méretének köszönhetően észrevétlenül használható akár ATM-ek esetében is. Ez a megoldás minden olyan terület megfigyelésénél fontos, ahol az eszköz kiválasztásánál a fő cél, hogy kameránk rejtve maradjon.

A videójel átvihető valós idejű H.264 vagy MJPEG formátumba, amellyel csökkenthető a file mérete a minőség romlása nélkül. A H.264 videó tömörítési technológia magas tömörítési sűrűséget és kiváló minőségű megjelenítést biztosít.

Támogatja a különböző típusú analóg kamerákat – többek között a PTZ kamerákat – a beépített RS-485 portnak köszönhetően. Átviteli sebessége 720*480 felbontás mellett akár 30fps is lehet. A stream-ek egyenként is konfigurálhatóak. Mindazoknak ajánljuk ezt a terméket, akik a legegyszerűbb helytakarékos megoldással szeretnék rendszerüket átalakítani.

VS8100-

A beépített intelligens videó elemző szolgáltatás – többek között a hang- és mozgásérzékelés – extra védelmet biztosít. Lehetővé teszi iphone, ipad és android okostelefon alkalmazás segítségével a valós idejű nyomon követést. A technika fejlődésével elengedhetetlen ez a funkció. Bármikor készíthetünk pillanatképet, melyet elküldhetünk előre beállított FTP szerverre vagy email fiókra.

A rendszer 10 felhasználói fiókot képes kezelni, melyekhez egyéni hozzáférési jogok rendelhetők hozzá. A rendszer képes a 10 fiókon egyidejűleg megtekinteni a valós idejű képet.

Lehetővé teszi többek között IP, DHCP és DDNS internet protokollokat. Ha nincs riasztási esemény, az adatfolyam egy képkockát rögzít másodpercenként, így nem foglal jelentős tárhelyet és nem igényel nagy sávszélességet. Külön-külön módosítható a fényerő, a kontraszt, a színárnyalat, a telítettség és az élesség az aktuális igényeknek megfelelően.

Mi sem bizonyítja jobban a Vivotek termékeinek kiváló minőségét, mint a számos díj, melyeket a gyártó magáénak tudhat, többek között idén negyedik alkalommal nyerte el a „Camera Excellence Award” díjat a Secutech Taiwan kiállításon kameráival, mely hatalmas mérföldkő a gyártó életében.