Két páratlan képminőségű box kamera – IP8165HP és IP8155HP – jelent meg a Vivotek újdonságai között. A Box kamerák két új tagja az 1,3 MP-es IP8155HP és a 2MP-es IP8165HP rendkívüli képminőségét a 60 fps képfrissítési sebességnek köszönheti. Az IP8155HP WDR Pro, míg az IP8165HP WDR pro II funkcióval látta meg a napvilágot, így biztosítva értékelhető képet minden fényviszonynál. A szenzorzaj kiszűréséért és a szükséges sávszélesség csökkenéséért a 3D zajcsökkentő funkció felel.

IP8155HP esetében az extrém éjszakai láthatóságért az SNV (Supreme Night Visibility) funkció felel, melynek segítségével tökéletes színes képet kapunk éjszakai fényviszonyok mellett.

A Vivoteknek sikerült elérnie azt az áttörést, hogy a leggyengébb fényviszonyok mellett a kifinomult képérzékelőnek köszönhetően színes valósághű képet kapunk legyen szó egy rendkívül sötét raktárról, vagy minimálisan megvilágított utcai környezetről.

A Vivotek úgy fejleszti ki a rendszereit, hogy a képfeldolgozó funkciók egymás hatását kiegészítve rendkívül részlet gazdag tökéletes képet biztosítsanak.

Nézzük, hogy is néz ez ki a gyakorlatban. Adva van egy kamera P-iris funkcióval, mely a beépített motornak köszönhetően a fényviszonyokban bekövetkező legkisebb változásra automatikusan nyitja és zárja az lencsét, így biztosítva az optimális fénymennyiséget. A videokamerákban az elektronikus kép stabilizátor (EIS – Electronic Image Stabilization) a rendelkezésre álló szabad helyet használja ki a képen történő bemozdulás következményeinek csökkentésére. Ennek a funkciónak a segítségével nem lesz homályos a kép abban az esetben, ha elmozdul a kamera vagy mozgó tárgyat szeretnénk rögzíteni. Az RBF (Remote Back Focus) funkció távolról segít javítani a megfelelő fókusz precíz beállításával a kép élességét. A három funkció együttes használata rendkívül jó minőségű képet biztosít a felhasználó részére.

Az erős piaci kereslet hatására célul tűztük ki, hogy minden kameratípusnál, a fogyasztók számára rendelkezésre álljon továbbfejlesztett WDR kamera, mely a legkülönbözőbb látási viszonyok mellett tökéletes képet biztosít. Az idei kínálatban megtalálható WDR funkcióval rendelkező bullet és dome kamerák mellett most már box kivitel is elérhető a fogyasztók számára.” – nyilatkozta Steve Ma a Vivotek alelnöke.