A Vivotek két legújabb halszem optikás hálózati kamerája, az FE8181 és FE8181V várhatóan nagy áttörést hoz a biztonságtechnikai piacon egyedülálló IR technológiájának köszönhetően. A termék fejlesztői arra törekedtek, hogy egyedülálló képminőséget érjenek el, melyet az 5 megapixeles halszem optika és a 360 fokos térhatású nézet biztosít, egy elegáns külsőbe csomagolva.

A speciális beépített infravörös LED-eket a Vivotek mérnökei speciálisan halszem optikás kamerákra fejlesztették ki, így megmaradt a megszokott csésze design. Az újdonság elődeihez képest az, hogy a LED-ek 10 méteres hatótávolságban már nemcsak lefelé képesek a fényt szórni, hanem 360 fokban az egész területen egyenletes infravörös fényt biztosítanak.

A pixel kalkulátor funkció segítségével az adott körülményekhez igazodva állítható a kép felbontása. Az intelligens IR funkció kiküszöböli a hagyományos infravörös kamerák legnagyobb problémáját, amikor a kamerához közeli részletek nem jelennek meg a képen. Az intelligens IR automatikusan beállítja a világítás intenzitását, így láthatóvá válnak a részletek a képen akkor is, amikor a tárgy nagyon közel van a fényforráshoz, így a képen kivehetővé válik az arc és a rendszám is.

A 1,5 milliméteres halszem objektív 180 fokos panoráma és a 360 fokos térhatású felvételt készít. Ezeket a berendezéseket olyan nyílt területek megfigyelésére tervezték, mint a parkolók, repülőterek vagy bevásárlóközpontok, de irodák és kiskereskedelmi egységek esetében is kitűnő választás. Ezeknél a termékeknél nincs holttér, így nem maradnak felderítetlen területek.

smart-IR

A 3D zajcsökkentő funkció segítségével a kamerák képesek tiszta, élethű képet biztosítani a világos, fényes területekről gyenge fényviszonyok mellett, valamint a lecsökkent szenzorzaj következtében csökken a kamera sávszélesség igénye.

Mindkét kamera kompatibilis a Vivotek nyílt platformú VCA alkalmazáscsomagjával. A videó elemző funkciók, mint az objektumkövetés, hőtérkép vagy a személyek számolása közvetlenül integrálható a kamerával, ami nagymértékben hozzájárul a hatékony megfigyeléshez.

Az FE8181V vandál biztos és időjárásálló házban kapott helyet így rendkívül jó megoldás olyan területek megfigyelésére, ahol gyakran szembesülünk rongálással vagy extrém időjárási körülményekkel. Az EN50155 szabványon alapuló mobil felügyeletnek köszönhetően ellenáll a rázkódásnak, így értékelhető képet készít mozgás közben is.

„Jelenleg kevés olyan fisheye kamera van a piacon, mely jó IR LED-del rendelkezik, de a fent említett készülékek ilyenek”– nyilatkozta Steve Ma, a Vivotek ügyvezető alelnöke