A Vivotek kifejlesztette az iViewer alkalmazás új verzióját a funkcionalitás és a felhasználói élmény növelése érdekében.Az új fejlesztés IOS 8 és Android 4.0 kompatibilis, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról mobiltelefon vagy táblagép segítségével is figyelemmel kísérjék a megfigyelt területet.

Az elmúlt években rohamosan fejlődtek a mobiltelefonok és a világ is rendkívüli módon felgyorsult. Ezért is elengedhetetlen, hogy a felhasználók távolról is zökkenőmentesen figyelemmel kísérhessék otthonuk, irodájuk biztonságát.  A Vivotek kiváló minőségű hálózati felügyeleti termékeket kínál. Az iViewer alkalmazással felhasználóbarát és kényelmes megoldást biztosítsanak a felhasználók számára.

Az iViewer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár több száz kamera valós idejű videóját tekintsék meg az ST7501 menedzser szoftver és az NVR segítségével. A felhasználó közvetlenül is csatlakozhat az egyes kamerákhoz IP címen keresztül. Bevezetett új funkciók közé tartozik többek között:

  • A kedvencek menü, kézi és hálózaton keresztüli keresés és a beállítást segítő bemutató kisfilm.
  • A bemutató oldalak első használatkor segítik a felhasználót eligazodni az alkalmazás beállításában.
  • A kedvencek menü segítségével a fontosabb kamerák rendkívül gyorsan és egyszerűen megjeleníthetőek.
  • Az alkalmazás automatikusan átvizsgálja a hálózatot eszközök keresése céljából, de lehetőség nyílik manuális eszközhozzáadásra is.
  • Többcsatornás élőkép nézetet és egycsatornás lejátszást biztosít a mobil eszközön.

Fisheye kamerák esetében 3 nézetet támogat. A kör alakú eredeti nézetben (1O) a PIP (kép a képben) funkció nem használható. A regionális nézetben (1R) rendkívül egyszerűen használható a PTZ funkció. Az ujjai segítségével könnyedén mozoghat egyik területről a másikra vagy a tárgyra közelíthet egy – egy terület részletesebb megtekintéséhez.  A panoráma nézetben az egész terület egy sávban látható, így az egész területre rálátást biztosít. A kép forgatása könnyedén érintéssel történik.

Az alkalmazás a Google Play és az App Store-n keresztül ingyenesen pillanatok alatt letölthető.