3 vadonatúj WDR pro kamera került bemutatásra a Vivotek jóvoltából, melyek közül 2, az FD8173H és FD8373EHV fix dome, míg az IB8373-EH bullet kivitelű. Mindhárom kamera 3 megapixeles érzékelővel rendelkezik, mely 2048×1536 felbontás mellett az adatátviteli sebessége 30 képkocka másodpercenként mely kiváló képminőséget biztosít. A 3D zajcsökkentés képes elnyomni az érzékelhető zajt, ezáltal nagyban hozzájárul a sávszélesség felhasználás csökkentésében. 

A WDR Pro technológia esetében 3 különböző zársebességgel készült kép egymásra helyezésével kompenzálja a képen a fényviszonyokat. E két funkció ötvözésének eredményeként részlet gazdag kiváló képet kapunk különböző fényviszonyok mellett.

A Smart IR technológia segítségével automatikusan szabályozza a rendszer a szükséges fénymennyiséget, így javítva a képen kivehető részletek minőségét. A beépített IR állandó megfigyelést biztosít éjszakai fényviszonyok mellett mely a két dome kamera esetében 20 méter, míg az IB8373-EH kameránál akár a 30 métert is elérheti.

Az intelligens fókusz távoli rendkívül pontos fókuszállítást tesz lehetővé így a homályos képek ezen termékek esetében feledésbe merülnek.

Ezek a termékek kivétel nélkül időjárásálló házban kaptak helyet, így a felhasználási lehetőségek rendkívül változatosak lehetnek. Az FD8373-EHV ezen felül egy vandálbiztos védelmet is kapott így megfelelő nagyobb vandalizmusnak kitett területek megfigyelésére, mint a vasútállomások parkolók ahol gyakori a rongálás előfordulása.