A Vivotek rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a fisheye kamerák kifejlesztésében és most útjára indította a világ legkisebb fisheye kameráját az FE8180-t.

Ez a rendkívül kicsi, mindössze 90 mm átmérőjű kamera tovább erősíti a Vivotek halszem optikás hálózati kamerák termékpalettáját és teljes mértékben kielégíti a különböző piaci igényeket. Az FE8180 piacra dobása egy új korszak hajnalát jelzi az egyszerű, de hatásos panoráma felügyelet megvalósításában.

 A halszem kamera legegyedibb része a széles látószög, mely lehetővé teszi egy nyitott terület teljes felügyeletét. Ennek a rendkívül gazdaságos megoldásnak a segítségével a felhasználók képesek belátni a teljes területet, amit  eddig csak 2-3 kamerával lehetett megoldani. Ennek köszönhetően csökken a telepítés költsége és egyszerűbbé válik a teljes felügyeleti rendszer. Az elmúlt néhány évben a Vivotek rengeteg energiát fektetett abba, hogy korszerű és innovatív halszem optikás hálózati kamerákat fejlesszen ki. A Vivotek kimagasló tapasztalatot szerzett a halszem optikás hálózati kamerák fejlesztésében, melynek köszönhetően átvette a vezető szerepet a piacon. A világ legkisebb halszem kamerája az FE8180, valóban mindent magába foglaló felügyeleti megoldás beltéri megfigyelésre. ” – nyilatkozta a Vivotek alelnöke

Az 5 megapixeles érzékelővel az FE8180 képes tiszta és részlet gazdag képet biztosítani. A WDR és 3D zajcsökkentés funkció páratlan képminőséget és láthatóságot biztosít a nap 24 órájában hatékony sávszélesség megtakarítással.  Az 1,57 mm-es objektív 180o panoráma és  360térhatású nézetet  biztosít holttér kiküszöbölésével.  A kamera képes széles lefedettséget biztosítani széles nyitott területeken, mint például repterek, bevásárlóközpontok, parkolók, irodák. A helyi vagy kliens oldalon hozzáadott dewarp funkció a félgömb alakú képet képes átalakítani hagyományos egyenes vonalú képpé.  Így megkönnyítve a felhasználók számára a megfigyelést és a videó elemzését. Kihasználva a rendkívül zökkenőmentes ePTZ és a pixel kalkulátor funkciót a felhasználók könnyedén nagyíthatnak és összpontosíthatnak egy területre, a kép minőségének romlása nélkül. A rugalmas telepítés és felügyelet érdekében egy lapos hátlapi tartókonzol áll rendelkezésre mely 15o –ban dönthető.

A jelenleg rendelkezésre álló 5 megapixeles halszem optikás hálózati kamerák az FE8174/74V és FE8181/81V  10 méteres hatótávolságban már nemcsak lefelé képesek a fényt szórni, hanem 360 fokban az egész területen egyenletes infravörös fényt biztosítanak.