Az SD8333-E egy 30x-os optikai zoommal rendelkező supreme kategóriás speed dome kamera, mely rendkívül széles hőmérsékleti tartományban alkalmazható. A NEMA 4X és IP66 minősítésű burkolat védi az eső, por és a korrózió ellen. Ennek köszönhetően tökéletes megoldás nyitott kültéri és beltéri területek megfigyelésére, mint a repülőterek, autópályák és parkolók ahol rendkívül fontos a megbízhatóság és a precizitás.

Támogatja a H.264, MPEG-4 és MJPEG tömörítési technológiákat és extra képminőséget biztosít, hiszen a felbontás akár 60fps @ 720p is lehet. A WDR pro technológia megbirkózik a kihívást jelentő fényviszonyokkal így a kép minősége közel azonos felbontású, mint az az emberi szem. A kifinomult pan/tilt mechanizmus a kamera gyors, pontos függőleges és vízszintes mozgását teszi lehetővé. A 360 fokos forgatási és 220 fokos döntési tartomány segítségével elkerülhetőek a képen a vakfoltok, így teljes körű védelmet biztosít. A felhasználók könnyedén ellenőrizhetik a területet, hiszen egy egér vagy egy joystick segítségével nyomon követheti a tárgyat. Lehetőség nyílik 256 helyszín és 40 pásztázási tartomány beállítására. Ennek előnye, hogy a felhasználó beavatkozása nélkül folyamatosan ellenőrizhető a területet.

Ez a rendszer számos olyan funkcióval lett ellátva, mely további előnyöket biztosít a felhasználók számára. A páramentesítő funkció tiszta képet biztosít rendkívül ködös időben. Az EIS technológia stabilizálja a képet, így kiküszöböli a szél okozta rázkódást.