A speciális kép technológiára építve a Vivotek kifejlesztett két új fix dome hálózati kamerát az FD8155H-t és az FD8165H-t.Az IP8155HP és IP8165HP box kamerák megjelenését követően a Vivotek két fix dome kamerát az FD8155H és az FD8165H dobott piacra.Mindkét kamerát nagy felbontású CMOS szenzorral és számos fejlett technológiával tervezték. Az FD8155H1,3 MP, míg az FD8165H 2 MP felbontású, és a képsebesség egy stream módban eléri a 60 fps-t.

Az FD8155H WDR Pro II az FD8165H pedig WDR Pro technológiával lett tervezve. Ez a fejlett technológia képes kompenzálni a képen a fényviszonyokat rendkívül sötét és világos környezetben is. A különböző exponálási idővel készült képet egymásra helyezi, így javítja a kép minőségét.

Mindkét modell rendelkezik 3D zajcsökkentéssel, mely lehetővé teszi, hogy a kamerák tiszta zajmentes képet készítsenek alacsony fényviszonyok mellett. Ennek köszönhetően a kép mérete csökken, a szenzorzaj okozta téves riasztások kiküszöbölhetőek és a sávszélesség igény is redukálódik. Ennek köszönhetően a felhasználók élvezhetik a nagyszerű részlet gazdag képet szélsőséges fényviszonyok mellett is. A P-Irisz lencsék a speciális szoftverekkel kiegészülve képesek automatikusan szabályozni a lencsék nyitását illetve zárását, reagálva a fényviszonyokban bekövetkezett legkisebb változásokra. Az aprólékos vezérlésnek köszönhetően sokkal jobb kontrasztot, tisztább képet és nagyobb mélységélességet lehet elérni. A Smart IR technológia megakadályozza a túlexponálást. Amikor egy tárgy vagy személy a kamera felé közelít, akkor a fényerő automatikusan csökken, így a személy felismerhető lesz közelről is. A megfelelő fókusz beállítás elengedhetetlen a nagy felbontású kameráknál. Ez a két kamera intelligens fókusz rendszerrel rendelkezik melynek köszönhetően távolról egyszerűen és pontosan beállítható a fókusz így jelentősen csökken a telepítésre fordított idő hossza.

A Vivotek továbbra is nagy hangsúlyt fektet a kiváló képtechnológiákra, mely a vállalat legnagyobb erőssége. Az FD8155H és FD8165H kifejlesztése rávilágít arra, hogy jó úton haladunk a dome kamerák fejlesztésében. Ezek a funkciókban gazdag kamerák ideális megoldást jelentenek a kihívást jelentő fényviszonyok mellett a parkolóházak, bankok bejáratai, hotelek megfigyelésekor.”– nyilatkozta Steve Ma