Lublin Városi Művelődési Központ: a modern kultúra és a történelem stílusos kombinációja
Büszkén nyitotta meg kapuit a Kulturális központ Kelet – Lengyelország legnagyobb városában Lublinban. A nagy és elegáns történelmi épület ad otthont a központnak, mely eredetileg római katolikus kolostor volt a XVII. században.

Négy év alatt stílusosan felújították és 2013-ban megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Lublini Kulturális Központ, mely otthont ad galériáknak, rendezvényeknek, kávézónak és könyvtárnak valamint irodahelységnek. A hívogató szabadtéri területek lehetőséget biztosítanak korcsolyázásra és más tevékenységekre, valamint bőséges parkolási lehetőséget biztosítanak. Kelet – Lengyelország kulturális fővárosában végre van egy hely, ahol megtekinthető a kulturális örökség és a modern kor tehetsége egy helyen.

A kihívás: Hogyan maradnak biztonságban a kulturális kincsek, miközben megnyitjuk a kapukat a nyilvánosság előtt

Természetesen a kulturális központ ugyanazzal a kihívással néz szembe, mint a múzeumok. Amikor egy épület megnyitja, kapuit a nagyközönség előtt két probléma merül fel: hogyan lehet biztosítani egyszerre teljes hozzáférést a temérdek kulturális kincsekhez (beleértve magát a történelmi épületet is) és megőrizni ezeket a kincseket biztonságosan a jövő nemzedék számára. A feladatot nehezíti, hogy olyan felügyeleti rendszerre lenne szükség, ami gond nélkül beleolvad a klasszikusan szép környezetbe. Lublinnak szüksége van teljes lefedettségre, hogy belássa a nagy területeket, de meg kell őriznie az esztétikus kinézetét, amiért olyan keményen dolgozott, hogy megvalósuljon.

success_162_pic_04-1024x687

 

A megoldás: VIVOTEK – nagy lefedettség, stílusos kivitel, könnyű telepíthetőség

Összesen 34 darab Vivotek kamerát szereltek fel a kulturális központ területére. A Lublin Kulturális Központban megengedték a Vivotek kamerák telepítését mindaddig, amíg nem zavarja a belső építészetet vagy ennek a történelmi épületnek a stílusos homlokzatát. Azáltal, hogy elfogadták a  Vivotek legújabb technológiáját, ez a viszonylag kis kulturális központ vezető helyet tölt be a nagyobb galériák és múzeumok előtt biztonsági szempontból szerte a világon.

Kint és bent: a Vivotek kamerák keverednek a tökéletes kép érdekében

A belső terek megfigyelésére, mint például a galéria, a kávézó, és a könyvtár 26 Vivotek FD8163 stílusos fix dome hálózati kamerát telepítettek. Az FD8163-t olyan fejlett funkciók jellemzik, mint a Full HD felbontás, Smart IR és a PIR érzékelő. A kamera kiváló képminőséget nyújt akár 30 fps sebességgel. Az FD8163 egy kivehető IR cut szűrővel és 15 méteres intelligens IR megvilágítással rendelkezik, hogy fenntartsa a tiszta kiváló képminőséget a nap 24 órájában. Továbbá a galériákban ahol ritkábban tartózkodnak az FD8163 PIR segítségével érzékelhető, ha valaki belép a területre.

kep-1-e1421402781562

A központ külső területét 8 supreme szériás IP8362 bullet hálózati kamera védi, melyeket a történelmi épület elegáns homlokzatán helyeztek el. Az IP8362 funkciói a full HD felbontás, WDR funkció, biztosítja a felhasználók számára világos és sötét fényviszonyok esetében is a kép részleteinek láthatóságát. Hogy tovább fokozza a kép minőségét levehető IR cut szűrővel rendelkezik és beépített IR megvilágítással így tökéletes képet biztosít a nap 24 órájában. Az IP67 osztályú ház biztosítja a felvétel zavartalanságát bármilyen időjárási körülmények között.

A legújabb felügyeleti megoldás mely a legkönnyebben telepíthető és karbantartható

„ Az utolsó dolog, amivel a tér tulajdonosa foglalkozni szeretne az a biztonsági kamerák folyamatos fenntartása. Egy ideális világban a kamerákat egyszerűen és gyorsan lehet telepíteni melyek távolról is menedzselhetőek. Ez az az ideális világ, amit a Vivotek megteremtett. A Vivotek az FD8163-t felszerelte Smart Fókusz rendszerrel, mely magába foglalja a fókuszsegéd gombot és a távoli fókuszállítást. A Vivotek objektívek beépített léptető motorral rendelkeznek, melynek segítségével a telepítő könnyen vezérelheti a gyújtótávolságot és a kamera fókuszát, így problémamentes telepítést és karbantartást biztosít. Továbbá az egyedi tervezésnek köszönhetően 4 lépésben felszerelhető a kamera, mely megkönnyíti a telepítést. Ez a rugalmasság azt jelenti, hogy a kulturális központ el tudja kerülni annak szükségességét, hogy helyben, kelljen beállítani a kamerát a galérián és más nyilvános területeken, így nem szükséges folyamatos biztonsági személyzet. Összességében a Lublin Kulturális központ nemcsak egy gazdag kulturális környezet, de az élen jár más galériák és múzeumok előtt azáltal, hogy felszerelte a legegyszerűbben telepíthető jó minőségű stílusos felügyeleti rendszert.”