A Vivotek útjára indította az AW-GEV-264A sorozatú L2 PoE Gigabit switcheket IP felügyeleti funkciókkal. Az AW-GEV-264A sorozat az úgynevezett VivoCam PoE switch egy 24 portos menedzselhető L2 PoE Gigabit switch. Ez a termék egy könnyen kezelhető, konfigurálható valamint Vivotek IP kamerák, video szerverek, NVR és központi felügyeleti szoftver felügyeletére alkalmas termék.

Tim Su a Vivotek marketing osztályának igazgatója a következőt nyilatkozta: „Mint egy teljes megoldást szolgáltató vállalat a Vivotek nagy szakértelemmel rendelkezik felügyeleti rendszerek bevezetésében és átfogó termékkínálattal látja el a piacot. Az innovatív szellemiségen és tervezésen alapuló Vivotek termékek számos különleges és egyedülálló funkcióval látják el az L2 protokollal rendelkező VivoCam PoE termékcsaládot. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék az összes Vivotek eszközt és automatikusan telepíthessenek egy felügyeleti rendszert. Rendkívül elégedettek vagyunk, hiszen a Vivotek elsőként dobta a piacra a PoE switchet, páratlan IP felügyeleti megoldással megerősítve vezető pozíciónkat a piacon. Annak érdekében, hogy a felügyeleti rendszer kezelése könnyebb és intuitívabb legyen a jövőben folyamatosan támaszkodhatnak a felhasználók a VivoCam PoE switch termékcsaládra.”

Az AW-GEV-264A sorozat az AW-GEV-264A-185 és az AW-GEV-264A-370 termékekből áll, melyek 185W-os és 370W-os tápegységgel rendelkeznek. Támogat egy egyedi grafikus megközelítést, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtekinthessék a teljes felügyeleti rendszer felépítését és eszközfeltételeit akár topológia vagy alaprajz alapján. Lehetőséget biztosít Google térkép hozzárendeléséhez kültéri video-megfigyelési alkalmazás esetén. Amellett, hogy egyedülálló grafikai menedzsmenttel rendelkezik az AW-GEV-264A sorozat hibaelhárítási és forgalom felügyeleti funkcióval is el van látva, így segíti a felhasználót, hogy választ kapjon a csatlakozási problémákra vagy eszközkérdésekre. Az összes ilyen funkciókkal ellátott AW-GEV-264A-sorozat a legjobb PoE megoldást biztosítja a Vivotek klaszter-alapú felügyeleti eszközökhöz.

A biztonsági mentés funkció segít az IP kamera konfigurációs fájlok újratöltésében és a kamera eszközök helyreállításában. A hatékonyság növelése érdekében a gyártó egy robosztusabb felügyeleti rendszert hozott létre, mely globális ügyfelei részére kínál PoE megoldásokat kereskedelmi és ipari felhasználásra.

A kereskedelmi sorozat magában foglalja a széles körűen alkalmazható menedzselt PoE switchet, PoE hosszabbítókat, és PoE injektorokat, míg az ipari sorozat az ipari PoE switcheket és ipari média konvertereket.

VIVOTEK részt vett az Intersec elnevezésű rendezvényen Dubaiban 2015. január 18-20 között, ahol AW-GEV-264A-sorozat élőben a helyszínen került bemutatásra.