A Vivotek 4 új hálózati kamerája, az ultra mini hálózati dome kamera az FD8168, az ultra mini hálózati bullet kamera az IB8168, a beépített IR-rel rendelkező Fisheye kamera az FE8181V, és a split típusú kamerarendszer a VC8201 – kiemelkedően szerepelt a Taiwan Excellence Awards 2015 rendezvényen. A díjátadón 1155 termék közül választották ki ezt a 4 terméket.

A Taiwan Excellence Award rendezvényt a Gazdasági Minisztérium (MOEA)  hozta létre 1992-ben. Az esemény több mint két évtizede kerül megrendezésre Tajwanban a minőségi termékek díjazására. A bírák a termékeket négy szempont alapján értékelik: kutatás – fejlesztés, dizájn, minőség és a marketing.

Owen Chan a Vivotek elnöke kijelentette: „Szeretném megköszönni a Taiwan Excellence Awards szervező MOEA-nak és a tiszteletre méltó bíráknak a kitüntetést. Vivotek mint a vezető hálózati felügyeleti megoldásokat szolgáltató taiwani vállalat elköteleztük magunkat a magas minőségű termékek és felügyeleti megoldások fejlesztése mellett. Így Taiwan erősebb és biztonságosabb, mint valaha.”

Az FD8168 egy ultra mini hálózati dome kamera. Ez az elegáns dizájnnal rendelkező kamera különösen alkalmas olyan beltéri alkalmazásoknál, ahol fontos a diszkréció. A 2MP CMOS érzékelő kiváló képet biztosít éjjel nappal. A PoE kompatibilitás biztosítja, hogy a termék költséghatékonyan és egyszerűen beüzemelhető.

IB8168 egy ultra mini bullet kivitelű hálózati kamera. Hasonlóan az FD8168-hoz ez a kamera is jellemzően beltéri megfigyeléskor alkalmazható, ahol fontos, hogy a megfigyelőrendszer beleolvadjon a környezetbe. A kamera rendelkezik G-konzollal is, mely szélesebb körű felhasználást biztosít.

A FE8181V egy beépített IR-rel rendelkező halszem optikás dome kamera 5 megapixeles érzékelővel. A LED-ek 10 méteres hatótávolságban már nemcsak lefelé képesek a fényt szórni, hanem 360 fokban az egész területen egyenletes infravörös fényt biztosítanak.  Ennek köszönhetően rendkívül tiszta szép képet biztosít a nap 24 órájában.

A VC8201 split típusú kamerarendszer két süllyesztett dome kameraegységből a CU8131 és CU8171 és egy VC8201 video magból áll. A VC8201 egység kamerái sokkal kompaktabbak, mint az általános hálózati kamerák a süllyesztett kivitelnek és a külső házba kerülő processzor miatt. Ennek köszönhetően a kamerák könnyebben telepíthetők és könnyebben elrejthetőek.