A Vivotek útjára indított 4 új 5 megapixeles kamerát, melyek közül 2- az IB8381 és az IB8381-EV – professzionális kültéri bullet, az FD8381-EV kültéri dome, míg az FD8181 beltéri dome kivitel. A négy kamera kifinomult részlet gazdag kiváló képet biztosít a továbbfejlesztett képtechnológiának köszönhetően.

A fejlett funkciók, mint a 3D zajcsökkentés, intelligens IR és smart stream technológia segítségével a kamerák képesek elnyomni a szenzorzajt, segítenek megakadályozni a túlexponálást és tiszta képet eredményeznek éjjel-nappal. A sávszélesség igény csökkentése mellett fokozzák a kép részletességét rendkívül sötét és fényes környezetben.

A közeljövőben az új funkciók, mint a video forgatás folyosó megfigyelésekor és elektronikus kép stabilizátor (EIS) technológiát fogja bevezetni a 4 új kameránál. A video forgatás nagyobb függőleges lefedettséget biztosít miközben az EIS technológia lehetővé teszi a kamerák szél okozta rázkódásának csökkenését így megfelelő stabil képet biztosít.

A P-Irisz lencsék a speciális szoftverekkel kiegészülve képesek automatikusan szabályozni a lencsék nyitását illetve zárását, reagálva a fényviszonyokban bekövetkezett legkisebb változásokra. Az aprólékos vezérlésnek köszönhetően sokkal jobb kontrasztot, tisztább képet és nagyobb mélységélességet lehet elérni.

Az intelligens fókusz rendszer rendkívül pontos távoli élességállítást biztosít, így a telepítés rendkívül egyszerű és gyors.

Az FD8381-EV és az IB8381E ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak. Fontos megemlíteni, hogy ezek a kamerák már úgy lettek kifejlesztve, hogy nemcsak a ház áll ellen az extrém hideg és meleg időjárásnak, hanem a PoE is biztonságosan működik.

Az FD8381-EV ezen funkciók mellett vandál biztos fém házban kapott helyet így ellenáll a külső behatásoknak, így szélesebb körben alkalmazható.