A Vivotek a vevői igények feltérképezése után belátta, hogy sok esetben igény van teljes biztonságtechnikai szettek értékesítésére. Az átlagos felhasználó sokszor ütközik abban a problémába, hogy ugyan tetszik neki egy kamera, de nem tudja mit is vegyen hozzá, hogy működőképes rendszert kapjon. Ennek a problémának a kiküszöbölésére két szettet bővül a Vivotek kínálata rendkívül kedvező áron.

 

Az egyik szett tartalmaz 4 db FD8136 fix optikás dome kamerát és egy ND8321 8 csatornás videó rögzítőt. A másik szett esetében az ND8321 rögzítőhöz 4 db IB8369 bullet kivitelű kamerát párosítottak. Feltehetjük a kérdést miért is erre a két kamerára esett a választás. A válasz egyszerű. Olyan kamerákat szerettek volna választani, melyeket akár egy végfelhasználó is nagyobb nehézségek nélkül is beüzemelhet.

Az FD8136 egy rendkívül kicsi, mindössze 90mm átmérőjű 1 megapixeles érzékelővel rendelkező dome kamera. Telepítése csupán néhány lépés a PoE funkciónak köszönhetően. Jellemzően olyan beltéri területek megfigyelésére ajánlott, ahol kis méretét előnyünkre fordíthatjuk. Legyen szó kisebb butikok vagy irodák megfigyelésére, de jó megoldás lakások esetében is. Kis mérete mellett nagy, 890 látószöggel rendelkezik így nagyobb nyitott területek megfigyelésére is alkalmas.

Az IB8369 egy stílusos külsővel rendelkező 2 megapixeles kültéri bullet kamera. Annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjon a folyamatosan változó külső fényviszonyokhoz rendelkezik IR megvilágítókkal, melyek 20 méterig hatékonyak. És ez még nem minden! Az intelligens IR technológiával tervezték melynek segítségével elkerülhető a túlexponálás. Amikor egy tárgy vagy személy a kamera felé közelit akkor a fényerő automatikusan csökken, így a személy felismerhetővé válik. Az IP66 védelmi szinttel rendelkező ház védelmet biztosít eső és a por ellen így kiválóan alkalmas kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette. Nagy, 840-os látószöge biztosítja számunkra a széleskörű alkalmazhatóságot. A rejtett kábelvezetés nemcsak esztétikus telepítést biztosít, de megóvja a rendszert a külső beavatkozástól. A 3D zajcsökkentés biztosítja a rendkívül tiszta képet. Ez a funkció a H.264 tömörítéssel együtt drasztikusan csökkenti a sávszélesség igényt, melynek következtében kisebb adattárolásra van szükség.

A Vivotek ND8321 egy kompakt 8 csatornás kétlemezes rögzítő egység beágyazott Linux operációs rendszerrel. Ez az NVR tökéletes megoldás kisebb megfigyelőrendszerek adatainak rögzítésére. 8 kamerás rendszer adatainak rögzítésére alkalmas 12 TB adatterjedelemig, így kiváló megoldás irodák, lakások kiskereskedelmi egységek megfigyelésekor.

Az elérhető eszközöket automatikusan felismeri és beállítja, mely „egy gombos” telepítést tesz lehetővé csavarhúzó használata nélkül. A telepítés 5 percen belül megoldható. Full HD HDMI kimenettel rendelkezik, a felhasználók a grafikus OSD menüvel valamint egérrel és billentyűzettel egyszerűen beállíthatják a rendszert, így feleslegessé válik egy külön számítógép beüzemelése a kép megtekintéséhez és lejátszásához.

A VAST CMS és az ST7501 VMS szoftverrel együtt egy felhasználóbarát IP felügyeleti megoldást biztosít számítógép használata nélkül. A Vivotek termékeinél is elérhető a mobil készüléken történő nyomon követés. A Vivotek iViewer mobil alkalmazás iOS és Android eszközökön keresztül élőkép megjelenítését teszi lehetővé a felhasználók számára távolságtól és időtől függetlenül.