A Vivotek megkapta a jogosultságot, hogy a Khan Bank legújabb felügyeleti megoldását szolgáltathatja, mely Mongólia legnagyobb kereskedelmi bankja.A mongol háztartások közel 70%-nak biztosít banki szolgáltatásokat.

1991-es megalakulásától folyamatosan növekedett és bővítette szolgáltatásait. Ma a Khan Bank 530 fiókkal rendelkezik Mongóliában és átfogó banki szolgáltatásokat nyújt magánszemélyeknek és vállalatoknak.

A Khan Bank folyamatosan új technológiákba fektet, melynek köszönhetően minőségi szolgáltatást nyújt ügyfelei részére. Kiterjesztett ATM hálózattal rendelkezik, amely Ulánbátorban, a fővárosban és a nagyobb kerületi központokban országos hálózati és mobil hozzáférést biztosít.

A bank gyors növekedésének és bővítésének megtartása érdekében, elengedhetetlen egy erős felügyeleti rendszer kiépítése, mely lépést tart a változó igényekkel és biztosítja vezető helyét a mongol bankok közti versenyben. Mint minden bank célja, hogy teljes biztonságba tudhassa ügyfelei tulajdonát, ezért a Khan Bankban a széfek biztosításához a lehető legnagyobb védelmet szerette volna nyújtani az ügyfelek tulajdonának védelme érdekében. Sajnos a bank korábbi biztonsági rendszere már nem tudott lépést tartani a biztonsági igényekkel, ezért forradalmasítani kellett a teljes biztonsági rendszert. Kiváló minőségű nagy felbontású kamerákra volt szüksége, a központi székházon felül, az egész városi és vidéki bankfiók valamint az összes Ulánbátor területén telepített ATM megfigyeléséhez.

Annak érdekében, hogy ki tudják választani a legjobb megoldást ennek a hatalmas rendszernek a védelmére, a bank számos nagy gyártó – többek között a Vivotek – termékét élő környezetben tesztelték.

Elsöprő győzelmet aratott a versenyben a Vivotek

A Vivotek és a helyi forgalmazó ITZONE LLC, magasan képzett és tapasztalattal rendelkező mérnökei és értékesítési csapata képes volt a legerősebb megoldást biztosítani, mely felülmúlta a Khan bank elvárásait.

Összesen 675 darab Vivotek kamerát szereltek fel a Khan Bank mongol hálózatában. Széles körű lefedettséget biztosító, nagy felbontású változtatható fókuszú és speciális dizájnnal rendelkező  Vivotek kamerák biztosítják a bank irodáinak, fióktelepeinek, széfjeinek , ATM-einek és a bejáratoknak stabil biztonságtechnikai védelmét. Khan Bank a mongol bankok úttörője végül megtalálta azt a felügyeleti rendszert, mely lépést tud tartani az igényekkel.

Central_Office_of_Khan_Bank2

Khan Bank fiókjainak nagy csarnokaiban elengedhetetlen a széles lefedettséget biztosító rendszer. Ezeknek a nagy területeknek a megfigyeléséhez széles látószöggel és kiváló képminőséggel rendelkező kamera szükséges, mely beleolvad a környezetbe.

Erre a feladatra ITZONE LLC a Vivotek FE8174 kamerát választotta, mely a széles lefedettséget kombinálja a kiváló képminőséggel egy esztétikus termékben.  Az FE8174 falra szerelve 180 fokos, míg mennyezetre szerelve 360 fokos nézetet biztosít. A felhasználónak lehetősége van a terület térhatású, panoráma nézetben történő megfigyelésére, vagy összpontosíthat egy adott területre.

Mind a panoráma, mind a regionális megjelenítési módban a felhasználók ePTZ funkcióval könnyedén nagyíthatnak és összpontosíthatnak a régióra (ROI). Mindezek a jellemzők együttesen biztosítják, hogy az FE8174 kiváló lefedettséget biztosít az összes bankfiók előcsarnokában.

A Vivotek FD8136 ultra mini fix dome hálózati kamerát választották a központi terület biztosítására. Ez az apró dizájn egy csúcsminőségű kamerát rejt magában, mely kiváló képet biztosít a különböző alkalmazásokhoz. A köz- és kültéri területek megfigyelésére FD8355EHV és a FD8371EV kamerákat szereltek fel.  Az ATM-ek megfigyelésére az FD8355EHV 1,3 MP fix dome hálózati kamerát választották, megy WDR Pro II, 3D zajcsökkentés, Smart fókusz rendszer jellemez, így egyedülálló lefedettséget biztosít éjjel nappal bármilyen fényviszony esetén.

A külső területeken, többek között a Khan Bank bejáratánál több mint ötven FD8371EV-t telepítettek, mely nagy felbontású képet biztosít széles lefedettséggel kihívást jelentő körülmények között. Az FD8371EV ideális megoldás, hiszen képes ellenállni Mongólia szélsőséges időjárási viszonyainak és biztonságban vannak a rongálás ellen is a kamerák. A rendszerük funkcionalitásának bővítésére, Khan Bank Milestone XProtect® Enterprise-t használ, ami egy egyszerűen használható videó menedzsment szoftver, amit nagyszabású és sok telephelyből álló felügyeleti alkalmazásokhoz terveztek. Ez korlátlan számú kamera élőképét kezeli miközben rögzíti és megosztja a bizonyítéknak felhasználható felvételt.

Egyszerre több fióktelep videófelvételét vissza lehet küldeni az Xprotect segítségével és megjeleníteni a központi vezérlőbe.  A biztonsági személyzet azonnal megtekintheti a különböző telephelyek eseményeit egy egységes intuitív felületen mely növeli a bank működési hatékonyságát és felgyorsítja a reakcióidőt, mely rendkívül fontos banki felhasználáskor.

Végül a Khan bank felügyeleti rendszereinek korszerűsítésére, a legjobb megoldás a Vivotek volt, melyet minden nehézség nélkül tudtak kivitelezni. Hála a Vivotek erőfeszítéseinek, ezek a csúcsminőségű felügyeleti megoldások rendkívül egyszerűen telepíthetőek és karbantarthatóak. A Khan bank új felügyeleti rendszere nemcsak figyelemreméltó előrelépés a megbízhatóságban, de megkönnyíti a felügyelet és a felvétel visszakeresés folyamatát. Ennek eredményeként a Khan Bank nyugodt szívvel bővíti fiókhálózatát, mert biztos benne, hogy a Vivotek tartani tudja a lépést az igényekkel.