Amikor kültéri alkalmazásra van szükség  vagy nagy terület megfigyelésére, akkor a telepítés nagyobb kihívást jelent, mint a beltéri kivitelezésnél. Ilyen nagy területek lehetnek a széles gyárudvarok, nagyszabású gyártósorok, közlekedési csomópontok vagy kültéri parkolók. Ennek fő oka az áramellátás hiánya, a kiszámíthatatlan időjárás és a szélsőséges fényviszonyokhoz való alkalmazkodás problémája.

Az állandó és stabil áramellátás mindig az első kérdés egy rendszer megvalósításánál.  A telepítőknek általában nincs más választásuk, mint hogy elfogadják a túlzott hardver eszközök használatát, mint a Poe Switchek, hosszabbítók, injektorok vagy splitterek. Ezeket annak érdekében alkalmazzák, hogy megkönnyítsék a hálózat kiépítését és egy megbízható teljesítményű egységes ellenőrzést hozzanak létre. Most azonban, hála a Vivotek új R sorozatú kameráinak a rendszer kialakítása sokkal egyszerűbb, könnyebb és kedvezőbb áron kivitelezhető, mégpedig minőségi romlás nélkül nagy lefedettséggel.

 20150115_01

A Vivotek modern kamerái beágyazott PoE extenderrel rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy kiterjesszék a távolságot akár 300 méterig anélkül, hogy további tápegységet iktassanak a rendszerbe. Az egyedi tervezésű beágyazott PoE extender ezeknél a kameráknál Poe kimenettel és bemenettel lehetővé teszi a hálózati kamera közvetlen kapcsolatát más PoE eszközökkel, további erőforrás felhasználása nélkül. Ez a funkció forradalmasította a nagy távolságú hálózati rendszereket felesleges kábelek és hálózati eszközök telepítése nélkül. Ezáltal csökkenthető a telepítés költsége.

A Vivotek büszke arra, hogy ügyfelei egy korszerűbb hálózati felügyeleti rendszert kapnak, mely jelentősen növeli az üzleti hatékonyságot és csökkenti a telepítési költséget. Az IB8367-R, IB8367-RT és az IB8338-HR beágyazott PoE extenderrel rendelkező hálózati kameráinak segítségével könnyedén kivitelezhető a távolságok áthidalása nagyobb rendszereknél.