Az ősi Teherán városát átépítették, hogy ötvözze a modern ötleteket, az innovatív dizájnt a város történelmével. Ez a fejlesztés szigorú esztétikai normák szerint kell, hogy történjen. Ezt a szellemiséget követve a Vivotek kamerarendszerek a legújabb technológiával rendelkeznek, miközben megjelenésük stílusos és egyre népszerűbb a 8,3 milliós városban. A nyugat Teheráni, vadonatúj YAS Kereskedelmi Központnak szüksége volt egy fejlett és átfogó felügyeleti rendszerre.

Ehhez elengedhetetlen a kamerák és csatlakoztatási megoldások széles köre melyek lefedik a külső és belső tereket egyaránt, beleértve a parkolókat, a fő közlekedési útvonalakat, a kijáratot és más területeket az emberek védelmének érdekében.

Pooya Fara Negar, a Vivotek forgalmazója ebben az ügyben keményen dolgozott, hogy létrejöjjön egy tökéletes IP alapú biztonsági és felügyeleti rendszer, mely megegyezik YAS Kereskedelmi Központ igényeivel.

A Vivotek kamerák teljes lefedettséget biztosítanak kívül-belül

success_160_pic_03

Összesen 305 Vivotek kamerát szereltek fel a YAS Kereskedelmi központ külső és belső területeinek megfigyelésére, teljes lefedettséget biztosítva minden területen bármilyen fényviszonyok és időjárási körülmények között, stílusos dizájnba csomagolva.

Teheráni környezet: kemény technológiai próba – a Vivotek kameráknak nem okozott problémát

Teherán hőmérséklete időnként kiszámíthatatlanul zord tartományban, -17 ° C és 43 ° C között mozog, mely bármilyen felügyeleti rendszert próbára tesz. A Vivotek IP8332 és SD8363E termékeket választották, melyek biztosan megfelelnek a rossz körülményeknek, és természetesen kiváló képminőséget biztosítanak bármilyen fényviszonyok között. 82 darab bullet típusú IP8332 került telepítésre a parkolóhelyek biztosítására. Ez a rendszer számos fejlett funkciót tartalmaz, mint például 1 megapixeles érzékelő és 30 fps elérés 1280×800 felbontás mellett. Az infravörös fényforrásoknak köszönhetően az éjszakai látótávolság eléri a 15 métert. Az IP66 burkolat biztosítja a tökéletes védelmet a por, eső és egyéb szennyezőanyagok ellen, így ideális megoldás parkolók megfigyelésekor. 11 darab nagy teljesítményű SD8363E 20x-os optikai zoommal rendelkező speed dome kamera került telepítésre az épület körül.  Az SD8363E 1080p Full HD felbontású kamera, melyet IP66 és NEMA 4X védelemmel ellátott burkolat véd a külső hatásoktól.  A valós idejű H.264, MPEG-4 és MJPEG tömörítés biztosítja a megfelelő sávszélesség kihasználtságát.

Belső terek – széles körű lefedettséget igényelnek

Beltéri területek megfigyelésére, mint a folyosók, előterek és a közös helyiségek az FD8137H, IP8131, FD8164 és FD8166 kamerákat választottak ki, melyek kisméretű egyedi tervezésű kiváló képminőséggel rendelkező termékek. A Vivotek FD8164 egy könnyen használható kompakt, stílusos külsővel rendelkező fix dome hálózati kamera, kifejezetten beltéri megfigyelésre. 2 megapixeles érzékelővel tervezték, így kiváló képminőségű és nagy felbontású videót biztosít. A Vivotek FD8166 egy rendkívül kicsi fix dome hálózati kamera. A PoE funkciónak köszönhetően a telepítés néhány perc alatt kivitelezhető.

„Nagyon örülünk a Vivotek rendszer sikeres üzembe helyezésének a YAS kereskedelmi központban.  A Vivotek mindig kihívásokkal találja szembe magát, melyeknél felülmúlja a velük szemben támasztott elvárásokat. Szívesen dolgozunk gyönyörű, de kihívásokkal teli környezetben. Teheránban az IP8332 kamera, mely időjárás és por elleni védelemmel van ellátva, lehetőséget biztosított a Vivotek alkalmasságának bebizonyítására.