A Vivotek IP816A-HP egy professzionális 2 megapixeles box hálózati kamera fejlett képfeldolgozó technológiával rendelkezik, mint például a WDR Pro és az SNV. Ez a két funkció rendkívül tiszta képet biztosít extrém sötét és világos környezetben. A WDR Pro technológia segítségével nagy kontrasztú területek megfigyelése sem akadály.

Sötét környezetben az egyik legnagyobb problémát a szenzorzaj okozza, mely jelentősen csökkenti a kép minőségét. Ennek a problémának a kiküszöböléséért a 3D zajcsökkentő funkció felel. Az IP816A-HP P-írisz objektívvel van ellátva, mely speciális szoftverekkel kiegészítve szabályozzák a lencse nyitását és zárását reagálva a fényviszonyokban bekövetkező legkisebb változásokra. Az aprólékos vezérlésnek köszönhetően tisztább képet és nagyobb mélységélességet lehet elérni.

ip816a-hp_1

Amikor telepítünk egy rendszert nagyon fontos, hogy pontosan fókuszáljon, hogy később is használható legyen a felvétel. A Vivotek kifejlesztette pillanatkép fókusz funkcióját, mely lehetővé teszi a telepítők számára, hogy egy rövid felvételt rögzítsenek a helyszínen, mely jó minőségben lejátszható bármilyen sebességnél.

ip816a-hp_3

A távoli fókusz rendszer funkció tovább növeli ennek a kamerának az előnyeit. Ennek segítségével távolról pontosan beállítható a fókusz, így rendkívül éles képet kapunk. Az elektronikus képstabilizátor funkció segítségünkre lehet közlekedési alkalmazások során, hiszen ellenáll a rázkódásnak, így biztosít stabil megfigyelést a jármű mozgása közben is.

„A forgalom ellenőrzésekor illetve a rendszámfelismerő alkalmazásoknál, ahol gyorsan mozgó járművet kell megfigyelni, nagyon nehéz dolguk van a telepítőknek. A fókusz tökéletes beállítása elengedhetetlen a közlekedési felügyeletnél. A Vivotek büszke arra, hogy útjára indította az IP816A-HP kamerát mely forradalmian új funkcióival egyedülállóan oldja meg ezt a problémát.” – nyilatkozta Tim Su a Vivotek Marketing Igazgatója.