A Madrid Városi Rendőrség (Policía Municipal de Madrid, PMM) nemrég jelentős projektet valósított meg, hiszen szolgálati autóiba Vivotek kamerákat telepített. Összesen 126 db PZ8121W és IP8332 Vivotek kamerát használtak a projekt megvalósításához.

PZ8121W kamerát telepítettek a rendőrautók műszerfalára, hogy nyomon követhessék a jármű belsejét és a közvetlen környezetét. Kihasználva a kamera beépített 3GPP mobil csatlakozhatóságot és a WiFi támogatást, a kamera által rögzített képet interneten keresztül továbbítják a rendőrség ellenőrző központjába. A központi személyzet ki tudja használni a kamera motorizált P/Z (döntés, forgatás) és 10x zoom funkcióját hogy speciális tárgyakra, személyekre vagy eseményekre fókuszálhassanak. Minden járőrautó 3 Vivotek kamerával lett felszerelve, két IP8332 került a tetőre, melynek feladata a járművek felügyelete és a közeli események rögzítése és egy PZ8121W, mely a műszerfalra került.

success_159_pic_02

A Plettac Electronic kifejlesztett egy automatikus rendszámfelismerő (LPR) rendszert, melyet nagy felbontású IP8332 kamerába integrált, a PC és az állandó adatbázis frissítés valós idejű azonosítást és rendszámfelismerést követően azonnal figyelmeztetést küld a lopott járművekről vagy az általuk fontosnak tartott eseményről.

Az IP8332 egy sokoldalú 1 megapixeles bullet stílusú hálózati kamera, amely tökéletesen alkalmas speciális alkalmazásokhoz, mint a PMM. Ez nemcsak kiváló minőségű videót rögzít, de rendelkezik levehető IR cut szűrővel és 15 méterig hatékony IR fényforrásokkal így nem okoz gondot a változatos fényviszony. Az IP66 besorolású ház alkalmazható mostoha időjárási körülmények között.

Plettac Electronics szerint, a madridi városi tanács által útjára indított biztonsági rendszer projekt annak érdekében született, hogy a rendőrség valós idejű információkat kapjon az utcai helyzetről, így segítve a járőrök munkáját. A rendszer olyan kiegészítő funkciókkal működik, melyek a tesztidőszak alatt sikeresen vették az akadályokat. A Vivotek kamerák hozzájárulnak a madridi polgárok és a rendőrök biztonságáért egyaránt.