Az EDEKA csoport Németország egyik legsikeresebb vállalata. A siker annak tulajdonítható, hogy képes zökkenőmentesen együttműködni a csoport három szintje a menedzsment, a kis-és a nagykereskedelem. EDEKA Voth Lemgo az egyik ág az EDEKA különféle kiskereskedői között.

Az EDEKA anyavállalata Hamburgban található, ahol stratégiákat fejlesztenek ki annak érdekében, hogy megteremtsék és fenntartsák az egész szervezet IT struktúráját.  A nagykereskedelmi szint magába foglal 7 nagykereskedelmi vállalkozást, hogy kiváló minőségű árut kínáljanak 4000 leányvállalatnak, önálló kiskereskedőknek országosan, és támogatnia kell disztribúció és a bővítés szempontjából.

A kiskereskedők nem csak az első osztályú termékeket, hanem barátságos és professzionális szolgáltatást nyújtanak. Az EDEKA Voth vezetése elismeri, hogy a biztonság döntő szerepet játszik a stabilitás befolyásolásában és a műveletek fenntarthatóságában. Az EDEKA Voth nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az épületben egy áthatolhatatlan infrastruktúrát hozzon létre a fogyasztók és a munkavállalók védelme érdekében. Az EDEKA Voth 2013-ban felülvizsgálta a biztonsági lehetőségeket.

SECOMP, a németországi székhelyű Vivotek termékeket forgalmazó vállalat, széles körben ismert az ipari, kereskedelmi és intézményi szektort, és minőségi szolgáltatásokat nyújt Németországban. Ezért a SECOMP kapott egy lehetőséget, hogy feljavítsa az EDEKA Voth biztonsági rendszerét.

Gondos tervezést és együttműködést követően CNS Lemgoval egy átfogó megoldást terveztek ami megoldást biztosít az egész komplexum külső és belső területeire.
Huszonnégy VIVOTEK kamerát szereltek be a létesítménybe melyek a következők voltak:  FD8166, FD8335H, IP7361, és MD7560.

Az FD8166 egy rendkívül kis méretű lapos formatervezésű kiváló minőségű kamera kifejezetten élelmiszerboltok folyosóinak megfigyelésére. Húsz darab FD8166 kamera került telepítésre az egész áruház sorainak megfigyelésére. Ez a modell egy 2 megapixeles CMOS szenzorral van ellátva, mely képes befogadni az 1920×1080 felbontású videót.  A kamera támogatja a H.264 tömörítési technológiát, ami jelentősen csökkenti a fájl méretét és optimalizálja a hálózati sávszélességet. Ez a technológia alapvető fontosságú a telepített kamerák száma miatt.

success_163_pic_071

A fix dome WDR Pro technológiával rendelkező FD8335H kamerát választották a hátsó ajtó megfigyelésére, mely levehető IR szűrővel és beépített IR megvilágítókkal rendelkezik. A kamera képes befogadni 720p HD 30 FPS képet. Az IK10 és IP66 minősítésű ház teszi ezt a modellt alkalmassá kültéri megfigyelésére. A bullet típusú IP7361 választották a rakodási terület megfigyelésére. Az IP7361 2 megapixeles CMOS érzékelővel, varifokális és autó írisz lencsével rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a kamera rendkívül részlet gazdag képet biztosítson, mely hatszoros lefedettséget biztosít a tárhely feláldozása vagy a sávszélesség igény növelése nélkül a VGA kamerákhoz képest. Az IP7361 rendelkezik IP66 házzal, levehető IR szűrővel és beépített IR megvilágítással, így ez a modell jó megoldás szabadtéri felügyeletnél.  A bejárat megfigyeléséhez az MD7560 modell mellett döntöttek. Ez a kamera ideális olyan területek megfigyelésére, ahol nagy mennyiségű mozgást észlelhető, mint a boltok bejáratánál. Az IP67 és IK10 ház tovább növeli a kamera megbízhatóságát, melynek köszönhetően a legzordabb körülmények között is kitűnő választás.

Összességében a szigorú felügyelet bevezetése óta jelentősen javult a foglalkoztatás megoldása, miközben könnyen használható zökkenőmentes működést biztosít. Annak a stratégiai előnyei, hogy megerősítsék egy szervezet biztonságát számtalan. A fogyasztói szinten a biztonság kézzelfogható értelme az, hogy emeli a vásárlási élményt, a fogyasztói hűséget és a további vásárlási szándékot, mely pozitív kimondott szavakat generál. A vezetői szinten egy megbízható biztonsági infrastruktúra megszabadítja a döntéshozókat, hogy megoldja az irányítás egyéb szempontjait és kidolgozza a vállalat nagyobb értékű döntéseit. Szervezeti szinten a fogyasztók pozitív visszajelzései és a vezetők kedvező döntései erősíti a befektetői bizalmat a szervezettel kapcsolatban mely végső soron növeli a piac méretét. Ez a Vivotek által kifejlesztett legkorszerűbb megoldás nemcsak kielégíti a biztonsági és felügyeleti igényeket, hanem közvetetten támogatja a szervezeti fejlődést.