Az Eskom egy dél-afrikai villamos energia üzem, melyet 1923-ban hoztak létre, és ami a legnagyobb villamos-energiatermelő vállalat Afrikában. Ez a száraz hűtött széntüzelésű erőmű várhatóan a legnagyobb lesz a világon, hat 800 MW turbinával rendelkezik, összesen 4800 MW teljesítménnyel.

A Medupi erőmű puszta mérete is kihívást jelent. Elsősorban szükséges egy átfogó megoldás, amely nem csak hatékonyan működik nagy távolságban, hanem nagy felbontású videót is készít. A hiányzó helyszíni hálózati infrastruktúra nehezíti a hatékony megoldást. A Stallion Security, aki a Medupi erőmű felügyeleti rendszerének integrátora, 2014. október végén újra munkába állt, hogy teljesen átdolgozza a helyszín felügyeleti rendszerét. A Stallion javaslatát a Medupi Project Team műszaki szakemberei alaposan felülvizsgálták, akit felvázoltak néhány nem vitatható követelményt. Ez a követelmény egy ultra nagy felbontású képalkotó rendszer telepítése, amely nemcsak átlátja az egész területet, hanem képes felnagyítani a fontosabb részeket.

A Vivotek megoldása a minőség és eredményesség zökkenőmentes integrációja. Kétszáz Vivotek kamerát telepítettek a Stallion javaslatára. Ezek az FE8174V és SD8363E modellek voltak, melyek most már az erőmű ellenőrzését szolgálják beleértve a hajókéményeket, szállítószalagokat és az étkezdéket. Összesen 131 darab FE8174V került telepítésre. Ez a modell 5 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, mely 1080p Full HD képet biztosít 30 fps-sel. Egy 1,5 mm-es halszem objektívvel van felszerelve, mely 180 ° panoráma  vagy 360 ° -os surround nézetet biztosít; holtterek nélkül. A kamera képes széles lefedettséget biztosítani olyan nyitott területen, mint a Medupi Erőmű.  Az FE8174V kamera IP66-os szigetelési szabványa és IK10 minősítésű háza hatékony robusztus védelmet biztosít az eső, a por és a fizikai sérülések ellen. A kamera támogatja a H.264 tömörítési technológiát, mely jelentősen enyhíti a  megterhelést, amit a hálózati infrastruktúra hiánya jelent az erőműben. Ezenkívül 69 darab SD8363E speed dome kamera felszerelésére kaptak megbízást. A kamera 20x optikai zoom objektívvel rendelkezik, mely kiváló minőségű képet eredményez, még akkor is, amikor nagyított képet rögzítenek.

Az IP66 szigetelési szabvány és NEMA 4X besorolású ház védi a kamerát eső, a por és a korrózió ellen valamint a hőmérséklet ingadozásától, ami ezt a modellt tökéletes megoldássá teszi kültéri alkalmazásokhoz. A Vivotek termékek sokszínűsége és rugalmassága lehetővé tette, hogy a Stallion Security ismételten átfogó és testre szabott felügyeleti megoldásokkal elégítse ki az Eskom egyedi igényeit.Mr. Alvin Flaum, a Stallion műszaki igazgatója a következőt nyilatkozta:

Az ügyfél rendkívül elégedett a Vivotek kamerák által készített képekkel.