1999 óta a teheráni metró szolgálja ki a város lakóit és az ide látogatókat, hogy kényelmesen juthassanak el uticéljukhoz. Több mint 2,5 millió utast mozgat meg naponta, ami nemcsak az emberek könnyebb közlekedését jelenti, de nagymértékben csökkenti a torlódásokat ebben a gyorsan növekvő városban.

Az 5 vonal együttes hossza 152 kilométer, melyhez további két vonalat építenek jelenleg, így összesen 430 km lesz a vonal hossza, amikor elkészül. A teheráni metró kapcsolódik Irán regionális vasúti hálózatához, mely fontos részévé vált a nagyvárosnak, Teheránnak.

A pályákat és a peronokat az osztrák Voestalpine cég építi, míg a járműveket – beleértve a kétszintes kocsikat – a vezető nemzetközi vasúti társaságtól, a CRV-től szerzik be.

2010-től mintegy 2 milliárd dollárt költöttek a teheráni metró projektre, mely bizonyítja, hogy a teheráni metró társaság elkötelezte magát amellett, hogy a legbiztonságosabb és legkényelmesebb élményt nyújtsa 2 millió utasnak nap, mint nap.

A teheráni metró új vonalainak megépítése egy hatalmas munkaterületen folyik. Annak érdekében, hogy biztonságos legyen ez a terület az ingázók valamint a dolgozók számára, szükség van egy felügyeleti rendszerre, mellyel megfigyelhetőek az alagutak, felüljárók és a műhely területek ebben a gyorsan bővülő hálózatban. A területen, melyet szeretnének megfigyelni, nincs természetes fény, és gyakran párás és poros a levegő. Éppen ezért a hálózati kameráknak tiszta és megbízható megfigyelést kell biztosítaniuk gyenge fényviszonyok között és ellen kell állniuk a legextrémebb működési feltételeknek. A teheráni metró a legjobb műszaki megoldás kiválasztásában segítséget kért a Pooya Fara Negar (PFN) vállalattól, hogy megkeresse számukra a legmegfelelőbb megoldást, mely megfelel ennek a nehéz kihívásnak.

A PFN régóta használ csúcsminőségű kamerákat nehéz működési környezetben, amikre a Vivotek és más IP megoldások egy rendszerben történő integrálásával oldanak meg. Széles lefedettség, nagy felbontás, rugalmas tárolási képesség és lenyűgöző tartósság jellemzi a Vivotek felügyeleti rendszereket. Ennek köszönhetően a teheráni metró folytatni tudja a munkáját az új vonal fejlesztésében, abban a tudatban, hogy a munkaterületek, alagutak és peronok számára stabil biztonságot ad a magas teljesítményű IP hálózati rendszer.

Összesen 82 darab Vivotek IP hálózati kamerát szereltek fel a teheráni metró építési területére. A kedvezőtlen fényviszonyok között az alagutak és a munkaterületek megfigyelésére a Vivotek IP8371E a legjobb megoldás. A 3D zajcsökkentés tiszta zajmentes képet biztosít gyenge fényviszonyok mellett, így csökken a sávszélesség igény. A Vivotek tudja, hogy a fényviszonyok változnak nappal és éjszaka, így az IP8371E-t rendelkezik smart IR funkcióval, mely megakadályozza a túlexponálást és beállítja az IR megvilágítás intenzitását a környezeti hatások alapján.

A bejáratnál az IP8335H kamerát választották, mely rendkívüli részletes kiváló minőségű képet biztosít magas és alacsony fényviszonyok között egyaránt.

A IP8335H esetén a WDR Pro funkció lehetővé teszi a kamera számára, hogy rögzítse a kép sötét és világos részeit úgy, hogy különböző zársebességgel készült képeket összehangolja így biztosít élethűbb képet. A P-írisz rendkívül pontosan szabályozza az írisz nyitását és zárását egy beépített léptető motor segítségével, így rendkívül tiszta kiváló minőségű kép és mélységélesség érhető el. Tehát a teheráni metró építési terület bejáratát, ahol gyakori a fényviszonyokban bekövetkező változás, ezzel a kamerával megbízhatóan lehet megfigyelni.

Mind az IP8371E mind pedig az IP8335H időjárásálló, porálló és vandálbiztos burkolatot kapott. Az IP67 minősítésű háznak köszönhetően ellenáll a pornak esőnek és a szélsőséges időjárási körülményeknek. Ez rendkívül fontos, hiszen a teheráni metró építési területén állandó a por és a pára. Széles üzemi hőmérsékleten ezek az IP kamerák nagy részletességű megbízható felvételeket készítenek a nap 24 órában a hét minden napján.

Végül, a teheráni metró hatalmas építési területe könnyedén ellenőrizhető egy helyről a Vivotek Vast video menedzsment szoftver segítségével. A szoftver lehetővé teszi a nagy hálózati kamerák rugalmas ellenőrzését különböző helyszíneken kis létszámú biztonsági személyzettel. Azért döntöttek a VAST mellett, mert a rendszer bármikor kiegészíthető további kamerákkal, ami azt jelenti, hogy a teheráni metró építési területét a későbbiekben is képes lesz teljesen ellátni.