A tűzoltók elsődleges küldetése a polgári védelem, a tűz megelőzése, a kutatás és a mentés valamint az állam támogatása. Nemrégiben egy átfogó biztonsági tervet dolgoztak ki, hogy javítsák São Paulo helyi tűzoltóságának általános védelmét.

A fő szempont a meglévő rendszer frissítése volt. Nemcsak az volt a cél, hogy javítsák a külső területek és a főbejárat megfigyelését, hanem segítsék az állomásozó őrök munkáját abban, hogy egy virtuális körben csökkentik az ismeretlen támadások kockázatát és biztosítják az épületen kívüli aktivitások rögzítését. A regionális Bellfone Forgalmazó és a helyi biztonsági rendszerintegrátor Invert Systems kapta a megbízást a feladatra. Mindkét vállalat választása a Vivotek volt a piacon kapható számos márka közül a kiváló minősége és megbízhatósága miatt. Az Alpha-Digi a Vivotek brazíliai forgalmazója fontos szerepet játszik abban, hogy támogatja a rendszerintegrátorokat az eszközbeszerzésben. Ahhoz hogy eleget tegyenek a biztonsági tervnek, 44 darab Vivotek kamerát szereltek fel, mely az IP8332, IP8335H és FD8136 modelleket foglalja magába.

Névtelen

A projektet 2014. március 27-én kezdték, amikor 11 db IP8332-t, 28 db IP8335H-t és 5 db FD8136-t telepítettek az tűzoltóság körül. Az IP8335H hálózati bullet kamerát HD WDR CMOS érzékelő jellemez mely könnyen használható kihívást jelentő körülmények között. A WDR Pro funkciónál a kamera kettős exponáló technikát használ, hogy elfogja a sötét és világos régiókat, mely végül valósághű képeket biztosít. Az IP8335H ideális nagy kontrasztú környezetben, mint jelen esetben a tűzoltóautók parkolója.

Az IP8332 kamera tartalmaz egy levehető IR-cut szűrőt és infravörös fényforrásokat, amelyek akár 15 méterig is hatékonyak. Ezen kívül a kamera időjárásálló burkolatot kapott, ami lehetővé teszi, hogy ellenáll a durva vagy változatos időjárási körülményeknek. Ezt a kamerát szabadtéri területekre az osztály körül és az alagsorba telepítették.

Az FD8136 egy kis hálózati fix dome kamera. Ez a modell PoE funkcióval rendelkezik, ami gyors és egyszerű telepítést biztosít. A választható gyújtótávolság miatt a modell ideális a kicsi vagy zárt területek megfigyelésére, mint a felvonók. Ahhoz hogy központosítani és hatékonyan kezelni tudják a videókat bevezették a Vivotek professzionális központi felügyeleti szoftverét a VAST-t. Az intuitív funkciókkal és számos szolgáltatással rendelkező 44 kamerával sikerült egy jól működő hierarchikus rendszert kiépíteni, amely lehetővé teszi a megfigyelést, felvételt, lejátszást és eseménykiváltó menedzsmentet könnyű használattal és a hatékony ellenőrzéssel.

A tűzoltóság biztonsági rendszerének frissítését követően a személyzet azt nyilatkozta, hogy a projekt sikeres volt és a helyi biztonság nagy mértékben javult. Az állomásozó őrök az egész területet átfogóan figyelhetik meg a felügyelő szobából, miközben könnyedén azonosítják azokat a gyenge pontokat, ahol őrjáratokat kellene megerősíteni. Mások kitartó védelme az osztály célja, de a helyiségek biztonsága egyaránt fontos. Ebben a kontextusban olyan megfelelő termékeket kell használni, amik magas szintű stratégiai tudással elégítik ki az ügyfelek speciális igényeit. Mindazonáltal a Vivotek teljesítette minden ügyfél elvárását és minden érintett kifejezte magas szintű elégedettségét a projekt eredményességével kapcsolatban.