VIVOTEK és a Genetec stratégiai együttműködést jelentett be, ami támogatja Stratocast felhő alapú platformot és a H.265 magas hatékonyságú kodeket. Ezzel párhuzamosan a felügyeleti alkalmazások bővítésével megnőtt az igény a hatékonyabb, intelligens és költséghatékony megfigyelőrendszerekre.

A VIVOTEK, a világ vezető hálózat kamera gyártója elkötelezte magát amellett, hogy globális vevőinek a legfejlettebb haladó felügyeleti megoldást nyújtsa vásárlóinak világszerte. Ennek érdekében létrehozott egy stratégiai együttműködést a Genetec Inc.-el, aki egységes IP biztonsági megoldásokat szolgáltat.

VIVOTEK ezen a héten bejelentette kamerái integrációját, mely támogatja a Stratocastot, a Genetec felhő alapú videokamerás megfigyelőrendszer-szolgáltatását, illetve a közeljövőben támogatni fogja a Genetec Security Centerben levő H.265 kamerákat.

Ezzel a stratégiai partnerkapcsolattal, a Vivotek lesz az első a hálózati kamerát gyártók közül, aki integrálja a készülékeivel a Stratocastot, kihasználva a nemrég megjelent Genetec felhő link protokollt. Stratocast lehetővé teszi az ügyfeleinek, hogy gyorsan telepíthető, megbízható és könnyen kezelhető videó megfigyelő rendszert kapjanak, amely elkerüli a helyszíni hardver bonyolultságát és biztonságosan rögzíti a videó felvételt a felhőben.

Kis- és közepes méretű vállalkozások (KKV) számára, a Vivotek kamerák és a Stratocast rendkívül kedvező és kényelmes felhő alapú videó megfigyelő rendszert hoz létre, azért, hogy hozzáférhessenek az adatokhoz bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről.

Az integráció várható megjelenése miatt 2015 nyár folyamán a Vivotek is fejleszteni fogja a „Stratocast VADP csomagot” hogy biztosítsa a gyors és zökkenőmentes rendszertelepítést. Mivel nő a kereslet a nagyobb felbontás és tisztább videó minőség iránt, a H.265 nagy hatékonyságú videocodec technológia motorja továbbra is a piaci egyik legfontosabb igénye.

Manapság a H.264, a H.265 elődje, az elfogadott szabvány, melyet a legtöbb biztonságtechnikai gyártó használ. Az új H.265-kompatibilis eszközök kiadásával, a végfelhasználók képesek lesznek a nagyobb videó tömörítésnek köszönhetően csökkenteni a sávszélesség igényt.

A VIVOTEK jelentős K+F erőforrásokat különített el az elmúlt év folyamán, hogy H.265 kamerákat hozzon létre. VIVOTEK azért dolgozik Genetec-kel való együttműködésben, hogy integrációt fejlesszen ki a H.265 kamerákhoz, mely teljesítményt és kompatibilitást biztosít a Genetec Security Centerben.  Vivotek és Genetec végfelhasználóinak a nagy képtömörítési arány és az alacsony tárolási fogyasztás miatt kevesebb költséggel kell számolniuk.

Nagyon örülünk, hogy a Stratocast felhő-alapú videó megfigyelő szolgáltatásunkat ügyfeleink most már a Vivotek hálózati kamerákkal kibővítve vehetik igénybe. A stratégiai szövetségünk támogatja a H.265-t, melyet a Vivotek kamerákban is fejleszteni fognak. Ennek köszönhetően a Security Center vevői, csökkentett sávszélességet és javított videó minőséget kapnak ettől az új tömörítési technológiától. – mondta Francis Lachance, a Genetec termék igazgatója

Nagyon örülünk, hogy a stratégiai együttműködés Genetec Stratocast felhő- szolgáltatással és H.265 támogatással, amely kétségkívül erősíti a piaci versenyképességünket a piacon és vevőink számára több átfogó és egységes megoldást biztosít egy folyamatosan versengő és összefüggő piaci környezetben. A Vivotek, már ismert a kiváló képfeldolgozási képességéről, és a szoros együttműködéséről a szoftver partnereivel, aki számos innovatív és korszerű megoldásokat vizsgál meg, hogy a világ biztonságosabb és valóban jobb legyen – nyilatkozta William Ku a Vivotek Brand Business Divízió alelnöke.