A Vivotek bejelentette saját fejlesztésű P2P szolgáltatás alkalmazását, az Ezconnect-et, mely felgyorsítja és leegyszerűsíti a telepítési eljárást.A Vivotek szerverén keresztül az EZConnect hatékony hidat képez a videókérések és a kliens eszközök (pl. okostelefon, tablet) valamint a Vivotek NVR között így megkönnyíti és leegyszerűsíti a hálózati konfiguráció hozzáférést az interneten keresztül.

A hagyományos esetben az IP kamerák a hálózati hozzáférés érdekében mindössze annyit tesznek, hogy egy adott porton várnak a bejövő kérésre (szerver), így távoli elérés esetén a kapcsolat felépítésének teljes feladata a felhasználóra (kliens) hárul. A P2P kamerák ezzel szemben maguk építenek fel (és tartanak fent) egy kapcsolatot a gyártó által ebből a célból üzemeltetett központi szerverrel mely így – a felhasználó mindenféle konfigurációs közreműködése nélkül is – ismerni fogja az adott IP kamera eléréséhez szükséges információkat.

Az EZConnect esetén nincs szükség IP port továbbításra a routeren, vagy DDNS cím létrehozására az NVR-en sőt az NVR IP címét sem kell tudnia a felhasználónak. Az EZConnect segédprogram automatikusan kezeli a szükséges hálózati paramétereket a csatlakozás biztosítására.

Az alkalmazás egyszerűen beolvassa a képernyőre írt QR kódot, így a felhasználók azonnal hozzáférhetnek és kezelni tudják bárhonnan a felügyeleti rendszerüket bármilyen iOS vagy Android eszközről.