Iránban a XVIII.század első évtizedei óta folyamatosan fejlődik az ipari nyomtatás és ezen fejlődés napjainkban nem hogy lassulni látszana, de egyre növekvő ütemben gyorsul. A Chaponashr Nyomda és Kiadó, Teherán szívében a legjobb példa ezen fejlődésre. A Chaponashr többek között lehetőséget biztosít úgynevezett „print-on-demand” (POD) szolgáltatásra, mely segítségével a megrendelők pillanatok alatt, az interneten képesek leadni a nyomtatandó anyagokat. Ilyen és ehhez hasonló modern megoldásokkal operálva a nyomda képviseli Irán múltjának és jövőjének leghálásabb jegyeit is.

A kihívás: Hogyan figyeljünk meg hatékonyan egy ilyen nagy helyet és az összetett munkafolyamatokat?

A rengeteg megrendelésnek köszönhetően a könyvek, dokumentumok és egyéb nyomtatott médiumok egymást érik Chaponashr véget nem érő papírfolyamain, miközben a dolgozók a kész anyagokat rendszerezik. Ebben a hatalmas, nyüzsgő kaptárban egyre nagyobb igény fogalmazódott meg a biztonságtechnikai megfigyelés irányában. Ugyanakkor a menedzserek dolga koránt sem volt könnyű, hiszen a legkülönfélébb látási viszonyokkal és sokszor különösen gyors mozgású, nehezen követhető gyártási folyamatokkal találták szembe magukat. A profi tervezés és a lehető legjobb alternatíva megtalálása érdekében a nyomda úgy döntött, hogy Irán egyik legnagyobb IP kamera disztribútorával, a Pooya Fara Negar (PFN)-nel lép kapcsolatba. A PFN tanácsai alapján a nyomda úgy döntött, hogy egy kompromisszumok nélküli, profin integrált, megbízható biztonságtechnikai kamerarendszert szerez be. S hogy ki tud ilyen szolgáltatást nyújtani? Természetesen a VIVOTEK!

23

A megoldás: Gondosan válogatott IP kamerák a Vivotek széles palettájáról a lehető legjobb képminőség biztosítása érdekében!

A Vivotek-re ugyancsak jellemző ezen kombinatorikus, előremutató gondolkodás és természetesen mindig is szerette a kihívásokat a videómegfigyelés és monitorozás területén. A Chaponshr specifikus igényei révén robosztus, high-tech kamerákra volt szükség a cél eléréséhez. Éppen ezért a gyártó kilenc különböző modellje, összesen 171db kamera lett felszerelve az épületen, melyek képeinek folyamatos rögzítése két szerveren történik a Vivotek VAST programja segítségével.

6

A gyártásért felelős részen, a kötészetben valamint a főbejáratnál összesen négy, 2Mpixel felbontású SD8363E SpeedDome kamera lett felszerelve, melyek 360fokban képesek monitorozni és 20X optikai zoom-mal rendelkeznek, hogy a legtávolabbi részeken is kivehetőek legyenek a részletek. Hét darab FD8164V típusú, 2Mpixeles éjjellátó kamera lett felszerelve az öltözők előterében, valamint az étkezőben. További tizenkét darab ugyancsak FullHD bullet kamera lett felszerelve az IB8367-T személyében ott, ahol fontos volt a távoli fókuszálhatóság. Ezen illusztris felsoroláson kívül továbbá IP8337H-C, IB8338-H és FD8338-HV típusokra esett a választás (összesen 26db), melyek a WDR Pro funkció segítségével a nagyobb dinamikatartományú helyeken sem okoznak csalódást.

További 92db Vivotek IB8369 kamera biztosítja az épület biztonságát és nyújtanak kiemelkedően jó ár/érték arányt, 2Mpixeles felbontás mellett. Végül, de nem utolsó sorban összesen tizenegy darab FD8169 és FD8137H vegyesen került elhelyezésre az épület jobban megvilágított helyszínein, ahol akár a WDR funkció előnyei is kamatoznak. Természetesen a kiváló kamerák mit sem érnének a megfelelő képrögzítés nélkül. A jövőre gondolván éppen ezért a Chaponashr nyomdában két rögzítő szerver is be lett üzemelve, összesen 200csatornás VIVOTEK VAST licence-szel szerelve, a kamerák képeit lokális hálózaton rögzítve és a rendszert centralizálva a képek bármikor elérhetőek akár élőben, akár rögzített felvételről.

45

A két cég kooperációjának köszönhetően a Vivotek ismét kiváló megoldást talált high-tech eszközök révén egy igazán komoly CCTV kihívásra. Chaponashr, Pooya Fara Negar (PFN) és a VIVOTEK  a jövőben is hasonlóan előre mutató, innovatív megoldásokat dolgoz ki, melyek segítségével folyamatosan partnereik kedvére tehetnek. A Vivotek segít belépni ügyfeleinek a jövő kapuján, hogy innovatív megoldások segítségével megvédhessék féltett értékeiket.