A Vivotek IP kameráinak frissítése jegyében a gyártó 2016 elejétől elérhető tette a 8182/8382 szériás kameráit kültéri cső-, és a kültéri/beltéri dome kivitelben is. Az XX82-es széria tagjait 5Mpixel felbontású szenzorokkal látták el, így rendkívül nagy részletességű videót képesek streamelni.

A manapság divatos „megapixel háború” nagyban megosztja a piacot, hiszen a nagyobb felbontású képérzékelők gyártása egyre olcsóbbá válik, a partnerek azonban nem mindig profitálnak az új technológia előnyeiből. A Vivotek eddigi 5Mpixel felbontású kamerái a csúcskategóriát ostromolták specifikációk terén, ebből kifolyólag áruk miatt a kisebb projektek kapcsán gyakorta nem fértek bele a budget-be. Az XX82-es szériát most a közép kategóriába pozícionálja a gyártó, ez által a lehető legtöbb partner számára elérhetővé téve a friss fejlesztéseket. Hogy hol is jelenthetnek kiváló megoldást ezen eszközök? Nos, főleg olyan helyeken ahol nagy látószöget bezárva, kifejezetten nagy, összefüggő tereket kell megfigyelni. A kiemelkedő pixelsűrűség révén az eszközök tökéletes megoldást nyújtanak arcfelismeréshez, akár távolabbi pontokon is.

2

A kamerákból egyaránt megtalálhatóak fix optikás (C széria) és varifokális modellek (V-Pro Lite széria), áruk pedig a korábbi hasonló felbontású modellekhez képest akár 50-60%-al kedvezőbb. Természetesen minőségben így sem kényszerülünk kompromisszumokra. Az összes modell rendelkezik szoftveres WDR-rel, 3D-s zajcsökkentő funkcióval, Smart IR-rel a tökéletes éjszakai képért és Smart Stream-mel a hálózat sávszélességének lehető legjobb kihasználása érdekében. Ezen felül a kültéri kameráik IK10-es, vandálbiztos házban kerülnek forgalomba, egyes extrém időjárásálló modellek pedig akár -50 / + 50 fok közötti hőmérséklettartományban képesek működni. Hasznos lehet továbbá a Defog funkció, mely segítségével a kamera erősen párás, ködös környezetben is képes tiszta képet adni. Ezen felül az összes kamera képes immáron nem csak 180-, de akár 90-, vagy 270 fokkal elforgatni a képet, így tökéletes megoldást nyújtanak hosszabb folyosók megfigyeléséhez is.

3

Keresse tehát a Vivotek 8182/8382 típusjelzésű kameráit, melyek február közepétől elérhetőek magyarországi forgalomban is!