A Vivotek rendkívül széles termékpalettával rendelkezik azért, hogy minden vásárlói igényt képes legyen kompromisszumok nélkül lefedni. A Vivotek V-szériája gyűjti össze a gyártó gazdag specifikációkkal rendelkező, varifokális optikával rendelkező kameráit. A gyártó termékei nagyban változnak 2016 elején, rengeteg új modell lesz majd a palettán melyek formájuk és kialakításuk tekintetében ismerősek lehetnek, de jobb specifikációval és sok esetben kedvezőbb árral rendelkeznek elődeikkel szemben. Az átállás persze nem könnyű, az átláthatóság érdekében pedig a Vivotek új kameráit a korábbitól eltérő szériában csoportosítja.

A Vivotek H.265-ös kódolással ellátott kameráit a V-Pro széria foglalja majd egybe, míg a V-Pro Lite jelöli a H.264-es kódolású, de gazdagon specifikált kameráit. A most megjelenő 20db kamera olyan képjavító funkciókkal bír, mint például WDR, 3DNR, Seamless recording, folyosó nézet. Ráadásul kialakításukat tekintve is erős darabok, hiszen IK10-es vandálbiztos házzal rendelkeznek és egyes extrém időjárásálló modellek -50 / + 50 fok között képesek működni. Az említett húsz modell közt egyaránt megtalálhatóak fix fókuszos és távolról vezérelhető, varifokális optikával ellátott kamerák is.

2

Tíz kamera képes 2Mpixeles felbontásra és megtalálható bennük a WDR Pro és SNV (Supreme Night Visibility) funkció is, hogy extrém magas és extrém alacsony fény mellett is kiváló képet biztosíthassanak. A 30 méteres hatótávval rendelkező, kamera által vezérelt infravető segítségével pedig teljes sötétségben is felismerhetőek a képen szereplő tárgyal és élőlények. A flexibilitás jegyében, hogy a kamera könnyedén egy komplett biztonságtechnikai, vagy folyamatautomatizációs rendszer része lehessen, a kamera rendelkezik digitális ki-, és bemenettel. Így akár közvetlenül összeköthetjük őket riasztó-, tűzjelző-, vagy éppen kapunyitó eszközökkel.

3

Ugyancsak tíz kamera rendelkezik 5Mpixeles képérzékelővel, így rendkívül részletes részletes képet biztosítanak. Hogy ezen részletesség ne menjen a sávszélesség és a tárhely rovására, a kamerákat ellátták 3DNR képzaj csökkentő és Smart Stream sávszélességet optimalizáló opciókkal.

4

Ezen felül az összes kamera képes immáron nem csak 180-, de akár 90-, vagy 270 fokkal elforgatni a képet, így tökéletes megoldást nyújtanak folyosók megfigyeléséhez. A Seamless Recording funkció pedig garantálja, hogy egyetlen képkocka se veszhessen el, a hálózat esetleges kimaradásától függetlenül. A kamera microSD kártya segítségével képes olyankor is rögzíteni, mikor a kamera esetleg nem éri el a rögzítő szervert. Majd amikor a hálózat újból elérhető, ezen felvételeket automatikusan szinkronizálja a szerverrel, így a visszajátszás során az esetleges hálózati hibákból semmit sem érzékelünk. Ezen felül az összes V-Pro Lite szériás kamera 4 streamen képes videót közvetíteni.