A biztonságtechnika mára már elengedhetetlen szükség és alap igény minden vállalkozás életében. Ezért döntött az Autonet Csoport is a biztonság mellett. Az Alphasonic Kft. (továbbiakban: AS) az interjút Felső Attilával, az Autonet IT menedzserével készítette, a vállalat Dunakeszin található telephelyén, ahol vendégül láttak minket és bemutatták a kész megoldásokat.


AS: Attila, kérlek, pár szóban mutasd be a cégeteket!

Az Autonet piacvezető alkatrész- és szolgáltatás beszállító a magyar és a román piacon és  vezető helyünk megtartását és a folyamatos növekedést tűztük ki célul, új szolgáltatásokat és megoldásokat ajánlva az ügyfelek minél jobb kiszolgálásának az érdekében. 

AS: Elmondanád pár szóban, hogy mit szerettetek volna megvalósítani? Mi volt a probléma, amire megoldást kerestetek nálunk?

Szerettük volna megoldani az áruk nyomon követését. Az volt az egyik fő szempont, hogy a termékek beszállítástól a kocsira kerülésig legyenek megfigyelve, tehát az áruvédelem. Illetve a minőség biztosítási rendszerünk miatt is szükség volt biztonságtechnikára. Annak érdekében, hogy gondosan megfigyelt és védett termékeket adjunk tovább, és nem utolsó sorban az előforduló lopásokat szerettük volna csökkenteni.

AS: Milyen nehézségek voltak?

Egy olyan lehetőséget kellett találni, ahol több lépcsőben lehet kiépíteni a rendszert úgy, hogy mindeközben homogén maradjon. Ehhez kellett egy igazán jó partnert találni.

axxon 1

AS: Milyen kétségek voltak a lehetséges beszállítókkal szemben?

Viszonylag egyszerű volt a választás. Kétségek nem igazán voltak, hiszen régebbi kapcsolat volt már az Alphasonic-kal. Korábbról is ismertem a céget. Egy biztonságtechnikai rendezvényre kaptunk meghívót, ahol még mélyebb betekintést kaphattunk a megoldásaitokba, és onnan már egyértelmű volt a választásunk.

AS: Miről szólt az együttműködés, mik voltak a tapasztalatok?

Nagyon jó tapasztalataink vannak, hiszen a közös munka túlmutatott az eszközök eladásán – hozzáadott értéket – jelentős szakmai bázist kaptunk. A telephely bejáráson is meggyőződhettünk a felmérésre kiérkező kollégák szakmai felkészültségéről. Kameratesztelésekre is lehetőség volt, ami a megfelelő eszköz kiválasztásában volt óriási segítség. A rögzítő szerver beállításában, finomhangolásában és bővítésében is nagyon sok segítséget kaptunk a kollégáitok részéről.

AS: Milyen haszna, előnye származott az Autonetnek, hogy velünk együtt dolgoztatok?

A projekt kifogástalanul és zökkenőmentesen lezajlott. Minden úgy alakult, ahogy elvártuk, sőt. Csereeszközöket is biztosítottatok, tesztelésekre volt lehetőség, szóval a rugalmasságotok emelte az egész együttműködés színvonalát. A garanciális ügyintézés gördülékenyen ment, minden rendben volt azon a fronton is. Nagyon fontos volt, hogy olyan beszállítót találjunk, aki disztribútor, azaz nem csak eladja a cuccot, hanem hozza is az eredményt és a szaktudást, terméktámogatást is biztosít. Ennek tökéletesen megfeleltetek. Hiszen eladni bárki tud. 

AS: Ajánlanád másnak is a megoldásainkat és a szakértelmünket?

Több helyre már ajánlottunk is Titeket. Az anyavállalatunkhoz is megtesszük ezt a lépést, illetve olyan telepítőknek, akik a kamerákon túl az AXXON szoftvert is tudják használni. Sok céget ismerünk, ahol ilyen területen fejlődésre van szükség, vagy gondok vannak, szóval lesz hova és kiknek ajánlani Titeket. Amit nyugodt lelkiismerettel meg is teszünk. Gyarmati Bálint biztonságtechnikai szakértő kollégátok emberileg és szakmailag is olyan szinten van, amire szükségünk volt és kiszolgálja a vevői igényeket. Egy szavunk se lehet.

axxxon2

AS: Elégedettek vagytok az eredménnyel, amit velünk együtt értetek el?

Maximálisan elégedettek vagyunk. Nálunk megvolt a „WOW!” faktor, amikor befejeztük a projektet. Nem hittünk a szemünknek, hogy ilyen jól működő, gyors és biztonságos rendszert is össze lehet hozni. Az Axxon szoftvere, és a Vivotek kamerák együtt tartoltak! Új telephelyekkel is készülünk és szeretnénk oda is ezeket a megoldásokat. Jó döntést hoztunk, amikor titeket választottunk! 

AS: Köszönjük szépen az időt és a válaszaidat, további sikeres működést és terjeszkedést kívánunk!

Mi köszönjük a lehetőséget! További sikereket!