Következő sikertörténetünket Auer Péterrel készítettük, az Appertúra Kft. képviseletében. Egy újabb biztonságtechnikai feladat várt megoldásra, amelyet kedves partnereink sikeresen teljesítettek, az Alphasonic Kft. (továbbiakban AS) segítségével.

 

20160520_125151

AS: Kedves Péter, kérlek, pár szóban mutasd be a cégeteket!

Cégünk az Appertúra Kft., mely informatikai és biztonságtechnikai eszközök forgalmazásával és telepítésével foglalkozik. Kollégámmal, Szabó Norberttel együtt végeztük el a kamerarendszer cseréjét.

AS: Elmondanád pár szóban, hogy mit szerettetek volna megvalósítani? Mi volt a probléma, amire megoldást kerestetek nálunk?

Egy már meglévő analóg kültéri kamerarendszer cseréje volt a cél. Megrendelőnk egy hét emeletes XI. kerületi irodaépület tulajdonosa és karbantartója. A kamerák képeit a biztonsági szolgálat figyeli és az eddigieknél jobb képminőséget szerettek volna elérni, mind éjjel mind nappal. Jó minőségű, megbízható és megfizethető árú kamerákat kerestünk ezért.

AS: Milyen nehézségek voltak?

Úgy kellett kialakítani a rendszert, hogy a meglévő belső IP kamerák is integrálva legyenek. Szoftveresen is új rendszert kellett találni, itt az AXXON-ra esett a választás, és hardveresen is változás történt, a régi kamera-szervert is le kellett cserélni, ami Windows alapú lett. A régi UTP-t pedig SFTP-re cseréltük. A kamerák kiválasztásakor pedig a Vivotek minőségi IP kameráira esett a választás.

AS: Milyen kétségek voltak a lehetséges beszállítókkal szemben?

Számunkra könnyű volt dönteni, hogy hova fordulunk. Kétségeink nem voltak, mert régi a kapcsolat már cégünk és az Alphasonic között. Egy security eseményre kaptunk meghívót, ahol még mélyebb betekintést kaphattunk a megoldásokba. Szóval egyértelmű volt a választásunk a beszállító terén.

AS: Miről szólt az együttműködés, mik voltak a tapasztalatok?

Gyarmati Bálint és Fodor Gábor kollégátok nagyon sokat segített! Kijöttek, együtt felmértük a lehetőségeket, és eszerint alakítottuk ki közösen a végleges ajánlatot. Az Alphasonic Kft. a történetben teljesen korrekt volt. Szeretnénk azt is kiemelni, hogy milyen kiváló módon oldottátok meg a támogatást számunkra! Ha elakadtunk vagy kérdésünk volt, felhívtam a srácokat, és mindig egyből segítettek nekünk.
Bálintékkal egyeztetve és kipróbálva tudtuk, hogy mit kapunk. Nem kellett aggódnunk a végeredmény miatt egy percig sem. Itt is látta az ügyfél a képeket és elégedett volt vele.

20160520_125340

AS: Ajánlanád másnak is a megoldásainkat és a szakértelmünket?

Természetesen ajánlom, ez eddig is így volt. Most is kilátásban van több ilyen projekt.

AS: Elégedettek vagytok az eredménnyel, amit velünk együtt értetek el?

Teljesen elégedettek vagyunk. Egy gyors és jól működő rendszert kaptunk. És ami még fontosabb az ügyfelünk is elégedett!