Az Alphasonic Kft. (AS) mostani interjúját a Szi-Ber-Tech Kft ügyvezetőjével, Szegedi Józseffel készítette, aki az egyik ügyfeléhez, a Sipos-Pack Kft.-hez telepített Vivotek kamerákat Axxon Next szoftverrel, és erről a projektről mesél most nekünk.

AS: Mit szeretett volna megvalósítani, mi volt a probléma, amire megoldást keresett?

Sz.J.: Ennek a cégnek már korábban is volt kamerarendszere, ezért alapvető elvárás volt hogy az új telephelyükön is legyen. A fő okai a kamerarendszer kiépítésének, hogy az árumozgások nyomonkövethetőek legyenek, valamint az éjszakai műszakban dolgozókat is megfelelően tudják kontrollálni az illetékesek, illetve hogy a dohányzást a megengedett keretek közé szorítsák. Ezen felül előfordult olyan hogy a céget meglátogató partner utólag jelezte hogy megkarcolták az autóját, és az ilyen kellemetlen helyzeteket nem lehet felderíteni megfelelő minőségű kamerarendszer nélkül.

AS: Ez a cég mivel foglalkozik, mit gyárt, ahova a kamerát telepítve lettek?

Sz.J.: A cég csomagolóanyag gyártással, konfekcionálással és újrahasznosítással foglalkozik, ebből adódóan nagyon nagy a raklapforgalom. Fontos kritérium volt, hogy utólag is követhetőek legyenek az árumozgások.

AS: Milyen nehézségei voltak ezen a területen, amiket megpróbált megoldani? Mármint Önnek is, mint szállítócégnek, illetve a megrendelőnek is.

Sz.J.: Nehézség csak annyi volt, hogy eddig Geovision rendszert használtunk és ennek a rendszernek már ismertük a hiányosságait. Körülbelül 10 éve építettem ki, és szintén nálatok vásároltam. Ez egy félig analóg – félig IP rendszer volt. Az új rendszernél ennél jóval komolyabb minőséget és szolgáltatást vártak. Gyakorlatilag ez volt a kihívás, hogy megtaláljuk azt a verziót ami az ügyfelem minden igényét kielégíti. Telepítettünk egy próbaverziót a régi telephelyén és le volt nyűgözve, hogy ugyanazok a kamerák az Axxon Next szoftverrel lényegesen jobb képminőséget produkálnak mint a Geovision gyári szoftverével.

 

kamerak

 

AS: Milyen kétségek voltak a lehetséges beszállítókkal kapcsolatban? Akár Ő neki, mint megrendelőnek, vagy Önnek?

Sz.J.: Nem volt kétség. 15 éve dolgozom Neki, tehát teljes mértékben megbízik bennem. Én meg 10 éve vagyok az Alphasonic partnere, így tudtam hogy kihez kell fordulni.

AS: Értem, köszönjük szépen a bizalmat! Miről szólt az együttműködés az Alphasonic Kft-vel? Mik voltak a tapasztalatai velünk kapcsolatban?

Sz.J.: Csak pozitív tapasztalatom volt. Én elmondtam az igényeimet, és arra kaptam egy jó megoldás javaslatot. Ezen felül telepítettünk egy demó rendszert is amit be tudtam mutatni a megrendelőmnek, így gyakorlatilag úgy tudtam beruházni, hogy tökéletesen láttuk hogy mit veszünk meg. Gyarmati Bálint kollégátok nagyon sokat segített. Kijött hozzánk, együtt felmértük az egyedi lehetőségeket, és a szerint módosítottuk a végleges ajánlatot. Ez így teljesen korrekt volt. Kiemelném hogy a support is kiváló volt a részetekről. Ha bármi kérdés vagy gond volt felhívtam Bálintot és ő mindig készségesen segített.

AS: Milyen haszna, előnye származott abból, hogy Velünk együtt dolgozott?

Sz.J.: Elsősorban az, hogy nem kellett aggódnom, tudtam hogy jót kapok. Nem volt semmi lutri benne. Ki tudtuk próbálni a megoldást, hogy az ügyfelem biztosan a legjobbat kapja. A sokéves kapcsolat miatt fel sem merült bennem hogy bármiféle probléma lehet, tudtam hogy mindenben segítenek az Alphasonic-ban.

AS: A következő kérdésem az lenne, hogy a megoldásainkat és a szakértőinket ajánlaná-e másnak?

Sz.J.: Természetesen, ez eddig is így volt. Most is kilátásban van több ilyen project.

AS: Zárásként, még annyi, hogy elégedett-e az eredménnyel, amit együtt értünk el?

Sz.J.: Maximálisan elégedett vagyok.

AS: Köszönjük szépen, további szép sikereket!