Petra ősi városa: Egyike a világ hét csodájának

Egy ősi történelmi és régészeti város Dél-Jordániában, Petra híres a sziklavágás építészetéről és összetett vízkezelési rendszeréről. Története i.e. 312-re nyúlik vissza, lakosai nagyszerűen felismerték, hogy gátakkal irányítsák az áradásokat, a ciszternák és vízcsövek, olyan városhoz vezettek amely olyan kereskedelmi hálózat központja volt, ami összekapcsolta Petrát Gázával a nyugaton, Bosrával és Damascusszal északon, Aqaba-val a vörös tengeren, és keresztül a Perzsa öbölig. A technológiai újításainak egyedülálló harmóniája, és természetes környezeti szépsége miatt virágzott. Ma, a világ új hét csodája közül az egyikként, és az UNESCO világörökség részeként, újra jelentős turistacél, amit megírt a Smithsonian magazin, mint „28 hely amit látnod kell mielőtt meghalsz”.

A kihívás: A 2300 éves város fenyegetés alatt áll, ezért meg kell védeni. 

Több mint 2000 éve árvizeknek és földrengéseknek van kitéve, Petra most nagyobb fenyegetettséggel néz szembe, mint valaha. Ez a gyönyörű történelmi város, Rózsa városként ismert, annak a kőnek a színéről lett elnevezve, amiből faragták, mostanában nagy számú turista látogatja ezért veszélyeztetve van a rongálások miatt – a fenyegetés a régió kulturális örökségére és a Jordán állam turizmusára és gazdaságára is hatással van. Ezek ellen a fenyegetések ellen fellépve, a Petra műemlékvédelmi szervezet, melyet 1989-ben alapítottak, együttműködik a nemzetközi szervezetekkel, hogy megvédjék ezeket az értékeket. Nemrég eldöntötték, hogy az egész területre felügyelet szükséges, hogy biztosítsák az ősi város védelmét és a környezet természetes szépségét. A Luminus technologyt azért hozták létre, hogy kiderítsék, hogyan tudnak egy ilyen rendszert kialakítani. Az ügyvezető igazgató vezetése alatt, Hamzeh Labadi, a Luminus elkezdett olyan felügyeleti rendszereket keresni, amik elég erőteljesek ahhoz, hogy védelmet nyújtsanak a hatalmas területre, ami elég tartós, hogy ellenálljon a környezeti hatásoknak, és ne legyen feltűnő.

success_176_pic_01

Vivotek – Teljes közvetítés, teljes tartóssággal és beolvadás a környezetbe 

A Luminus technology régóta kutatott egy olyan felügyeleti rendszer után, ami előrehaladott felügyeletet, megbízhatóságot és diszkrétséget ajánl. Csak egyetlen felügyeleti szolgáltató volt, aki teljesíteni tudta mind a három követelményt – Vivotek a teljes IP-felügyelet szolgáltató. A Vivotek széles skálájú IP kamerái kombinálva vannak az előrehaladott hálózati video felvevőkkel és a saját fejlesztésű hálózati video kezelő software-rel a Vast-tal.

Védeni, de nem csökkenteni Petra szépségét 

550 Vivotek IP-hálózati kamerát stratégiailag beszereltek Petra fenséges ősi épületei és természetes völgyei köré. A kulcs ezek között az SD8364E volt, a képességért, hogy széles közvetítést nyújtson magas felbontásnál, miközben ellenáll a legextrémebb környezeti hatásoknak, és az FE8180 a nagy teljesítményhez, és a nagy látószögű nézetekhez.

success_176_pic_02

Hogy a legteljesebb és legnagyobb felbontású képeket nyújtsa Petra egyedülálló ősi városképéről a Luminus technology kiválasztotta a Vivotek SD8364E Speed Dome hálózati kameráját. Az SD8364E 1080p full HD felbontással, a nagyszerű képminőséggel és 30X-os optikai zoom-al képessé teszi a felhasználókat arra, hogy figyelemmel kövessék Petrát szélesebb és jobb részletű képekkel. Hogy megvédjük az SD8364E-t Petra sivatagi környezeti hatásaitól és a vandalizmustól, IP67 és NEMA 4X osztályzása megvédi a kamera testet a legszélsőségesebb környezeti hatásoktól és lehetővé teszi a széles üzemi hőmérséklet tartományt -40C és +50C között. A WDR Pro technológiával, az SD8364E szintén meg tud birkózni a szélsőséges fényviszonyokkal, ami egy különösen hasznos jellemző, amikor keskeny völgyekben és barlangokban használjuk. Tökéletesen kiegészíti az SD8364E-t az FE8180 halszem optikás hálózati kamerája. Az FE8180 a világ legkisebb halszem optikás kamerája a maga 90mm-es átmérőjével, és képes rá, hogy beleolvadjon az olyan fenséges környezetbe, mint Petra, mindazonáltal széles tereket részletesen képes átfedni, láthatatlanul de tökéletesen szemmel tartja Petra ősi városát. Az egyszerű FE8180 könnyedén el tudja látni akár 4 CCTV kamera munkáját, drámaian csökken a tulajdonos költsége, miközben védelem alatt áll a 2300 éves város.

Egyesítették a két típusú kamerát, az ND8422P és ND8322P NVR-ket és a Vivotek VAST video management software-t. Ezek az NVR-k és a VAST lehetővé teszik a csoportos megfigyelést és védelmet, hogy zökkenőmentesen fenntartsák és működtessék a kamerákat. Mint Petra ősi vízkezelő rendszere, a felügyeleti képanyag most harmonikusan folyna a Rózsa város körül, védi és szolgálja a természetes szépséget a következő generációknak. Hamzeh Labadi, a Luminus Technology ügyvezető igazgatója, mondta „Büszkék vagyunk, hogy hozzájárulhatunk a világ hét csodája egyikének védelméhez a Vivotek haladó IP-felügyeleti megoldásán keresztül. A hálózati kameráktól, a hálózati video rögzítőktől és POE megoldásoktól a VAST-ig, a Vivotek teljes felügyeleti megoldást nyújt, ehhez a hatalmas és nehéz projekthez.