Felépíteni egy  áthatolhatatlan biztonsági infrastruktúrát a fogyasztók és az alkalmazottak védelmére 

Az Edeka csoport egyike Németország legsikeresebb vállalatainak, sikeresen működtetve együtt a cégen belüli három legfőbb csoportot – management, nagykereskedelem, kiskereskedelem. Az Edeka központja Hamburgban van, ahol a stratégiát kifejezetten úgy alakítják ki, hogy létrehozzanak és fenntartsanak IT struktúrákat az egész szervezeten keresztül. A nagykereskedelmi szint, hét regionális nagykereskedelmi üzletet foglal magába, és 4000 leányvállalatát kell ellátnia magas minőségű termékekkel országszerte önálló kiskereskedők számára, és a vezetőséget támogatva az elosztás és a bővítés tekintetében.  A kiskereskedők nem csak a felső kategóriás termékekről gondoskodnak, de barátságos és professzionális vevőszolgálatot nyújtanak.  Az Edeka vezetősége elismeri, hogy a biztonság kulcsfontosságú szerepet játszik, ami befolyásolja a működés stabilitását és fenntarthatóságát.  Ebből a szempontból az Edeka jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy felépítsen egy áthatolhatatlan biztonsági infrastruktúrát a fogyasztók és a dolgozók védelme érdekében.

Egy átfogó megoldás, ami körüléri az egész ágat 

Secomp, a Vivotek termékek egy németországi elosztója, széles körben ismert az ipari és kereskedelmi szektorban, és a legjobb minőségű szolgáltatásokat nyújtja Németországban. A Secomp-ot bízták meg, hogy alakítsa újra a biztonsági rendszert az Edekában.  Szorosan együttműködnek a CNS-el, egy átfogó megoldást tervezve, ami magában foglalja egyaránt a kültéri és beltéri felügyeletet az egész komplexumban. 24 darab Vivotek kamerát szereltek fel az épületben, a következő típusok kombinációjával: FD8166, FD8335H, IP7361, és MD7560.

Az FD8166-ot az ultra kicsi méretével, a kisprofilú kialakítása és a kiváló minősége révén kiválasztották, hogy az élelmiszerüzlet folyosói tevékenységét felügyelje. Ez a modell 2 megapixeles CMOS érzékelővel van ellátva és 1920X1080 felbontásra képes 15 fps képfrissítési sebesség mellett mellett. Továbbá a kamera támogatja a szabványos H.264 tömörítési technológiát, mely drasztikusan csökkenti a fájlméretet és jól használja ki a hálózati sávszélességet.

A foix állású dome FD8335H hálózati kamera jellemzői: WDR Pro, mozgatható IR-cut filter, és beépített IR megvilágító, melyet azért választottak ki, hogy a nap 24 órájában megfigyelje a hátsó ajtónál zajló tevékenységeket. 1 megapixeles CMOS érzékelővel látták el, valamint 720p HD felbontásra képes 30fps mellett. Továbbá, az IK10 és IP66 értékeléssel ez a modell ideális a kültéri használathoz.

A bullet kialakítású IP7361 kamerát a raktár rakodási területének megfigyelésére használják. Az IP7361 2 megapixeles CMOS szenzorral van felszerelve (1600x2000pixel) 6-9mm-es vari-fokális, auto iris lencsével, amely lehetővé teszi a kamera számára, hogy rendkívül éles és részletes képeket készítsen. Hasonlóan az FD8335H modellhez, az IP7361 jellemzői az IP66 védelem, az IR-cut filter, és a beépített IR megvilágító, tökéletessé téve a kamerát a kültéri megfigyeléshez. 

Az épület bejáratához, az MD7560 dome hálózati kamera mellett döntöttek. Az MD7560 jellemzői a 2 megapixeles CMOS szenzor, mellyel 1600×1200 pixeles video felbontásra képes. Ennek a kamerának rendkívül széles látószögű lencséje van, mely ideális olyan területekhez, ahol sok mozgás van, mint például a bolti bejáratoknál. Az IP67-es minősítés és a vandál biztos ház tovább növeli a kamera erőteljességét, hogy ellenálló legyen a legszélsőségesebb környezeti feltételekkel szemben.

success_163_pic_071 

Teljesítmény: Teljes elégedettség a kialakítással, és bizalom a további együttműködés iránt 

Az átfogó precízió a felügyeletben jelentősen növekedett a 2013 novemberi megoldás alkalmazása óta, miközben fennmaradt az egyszerű használhatóság és a problémamentes működés. A vevő teljesen elégedett a megoldással és bizalmát fejezte ki a jövőbeli együttműködés iránt.

Számtalan stratégiai előnye van annak, hogy megerősítsék egy szervezet biztonságát a szerkezeti piramis aljától. A fogyasztói szintnél, a biztonság kézzel fogható érzése, a vásárlási tapasztalatokon keresztül emeli a fogyasztók hűségét, az elégedettség pozitív reklámot generál.  A vezetési szintnél, egy külön biztonsági infrastruktúra mentesíti a döntéshozókat, hogy szembeszálljanak a vezetés más szempontjaival. Szervezeti szinten, a fogyasztók pozitív visszajelzése és a vezetők kedvező döntései, kialakították a befektetői bizalmat a szervezet iránt, végül pedig növekvő piac méretet. A legkorszerűbb megoldások a Vivotek által fejlődtek, nem csak biztonsági és felügyeleti igényeket elégítenek ki, de elősegítik a szervezeti előrehaladást.