Mostani sikertörténetünk interjúját az Extrico Systems Hungary Zrt.- vel, Szarvas Balázs vállalkozási igazgatóval készítettük, akik tizenöt Dockyard üzletbe telepítettek Vivotek kamerákat az elmúlt időszakban. A tender elnyerése után 77 Vivotek eszközt üzemeltek be az egész ország területén.

Pár szó az Extrico Systems-ről:

Az Extrico Cégcsoport tevékenységi köre elsősorban gyengeáramú-, biztonságtechnikai, informatikai rendszerek komplett tervezése és kivitelezése, valamint e rendszerekhez kapcsolódó műszaki tanácsadásból és szolgáltatásokból áll.

Az Extrico Cégcsoport továbbá segítséget tud nyújtani a partnereinek abban is, hogy a már meglévő munkákat, – mely lehet tervezés, illetve kivitelezés – azt tervezői és kivitelezői szemszögből felülvizsgálja és a projekt sikeres megvalósításához műszaki-szakértői javaslatot tegyen.

Az Extrico Cégcsoport elhatározta, hogy leendő partnerei számára új szemléletet mutat be a gyengeáramú területeken. Az általa létrehozott új megoldások a mai kor követelményeivel, integrációjával ad ennek a szakmának új dimenziót. A Cég alapítói, munkatársai kiválóan képzett szakemberek, akik birtokolják a területen felhalmozódott tudást, ismerik ezen iparág működését, és ezt – munkájuk során – többször is sikeresen bizonyították. Ez az alapja annak, hogy a kihívásokra, képesek újszerű válaszokat adni, a problémamegoldást hatékonyan, költségkímélően és kreatívan kezelni, hiszen a megszerezhető szaktudást kiválóan vegyítették a személyes kompetenciáikkal.

Dockyard_logo_pantone_Stores_fehér

Mit szeretett volna megvalósítani? Mi volt a probléma, amire megoldást keresett?

Az első és legfontosabb cél az volt, hogy az ügyféligényt teljes mértékben kielégíthessük. Megmutattuk számukra a legújabb lehetőségeket annak érdekében, hogy ki tudják építeni az üzleteik megfelelő védelmét. Mivel egy prémium bolthálózatról van szó, így mindenképpen prémium megoldást kellett kínálnunk. A Dockyard ugyanis olyan kamerarendszert keresett, ami teljes mértékben lefedi majd a felmerülő igényeiket.

Leginkább a Fisheye kamera koncepció tetszett nekik, mert így 360 fokos lefedettséggel lehet bekamerázni az üzleteket, ami a leghatékonyabb és legalaposabb megfigyelést teszi lehetővé.

Milyen nehézségei voltak ezen a területen?

A legnagyobb nehézség az volt, hogy mindenhol, minden  egyes Dockyard üzletben rövid idő állt csak a rendelkezésünkre a telepítések végrehajtására, ezért egy olyan gyors megoldást kellett találni, ami kielégíti ezeket az igényeket. Azt is tudni kell, hogy minden egyes üzlet más-más technikai és informatikai adottságokkal rendelkezik, amihez kifejezetten rugalmas megoldásra volt szükségünk, hogy elnyerhessük a projektet. Illetve az is komolyan feladta nekünk a leckét, hogy a plázákban a rendszerek kialakítását, kameraszerelést csak a plázák nyitva tartási ideje előtt lehetett megoldani. Fontos azt is megemlíteni, hogy a Dockyard elegáns megjelenéséhez diszkrét megoldások kellettek, hogy ne legyenek szembetűnőek a kamerák, láthatóak a megfigyelő rendszerek, hanem illeszkedjenek az üzletek stílusába.

Milyen kétségei voltak a lehetséges beszállítókkal kapcsolatban?

Olyan beszállítót kerestünk, olyanra volt szükségünk, aki stabil műszaki támogatást tud biztosítani a projekt megvalósítása során. Itt értem azt, hogy a termékek gyors rendelkezésre állását biztosítja és a kínálata teljesen lefedi a felmerülő igényeket, tehát egy igen széles, kiterjedt portfólióra volt szükség. Így esett a választás az Alphasonic Kft.-re é s a Vivotek megoldásaira.

Fontos szempont volt számunkra, hogy a kamerák elérhetőek legyenek magyarországi raktárból a kiépítésekhez, hiszen nem várhattunk hetekig egy-egy szállítmány beérkezéséig. Emellett olyan céget és gyártót kerestünk, ahol a speciális kérdésekre is választ kapunk és megfelelő műszaki támogatás is biztosított a tervezéstől egészen az utolsó mozzanatig.

Tehát a megoldások mögött megfelelő szakmai háttér is legyen és kivételes szakértelem!

Miről szólt az együttműködés az Alphasonic Kft.-vel? Mik voltak a tapasztalatok?

Egészen a termékbemutatástól az utólagos finomhangolásig tartott ez esetben is a kapcsolat a két cég között. Az ajánlat kidolgozásában  is sok segítséget kaptunk a projekttámogatás mellett, műszaki segítséget biztosított az Alphasonic, jó kondíciókat tett lehetővé és a kötött feltételű szállításra is megoldást kínált. Minden jól működött vállalkozásaink között, megfelelő volt a kommunikáció, zökkenőmentesen zajlott le minden a termékek Dockyard felé történő bemutatásától egészen az utógondozásig, kijelenthetem hogy jó volt végig a kapcsolat.

IMG_0410

Milyen előnye származott abból, hogy velünk együtt dolgozott?

A Vivotek termékekkel és Gyarmati Bálint szakértelmével és hozzá állásával az átlagostól messze jobb megoldást tudtunk prezentálni, amivel is az ügyfelek minden igényét sikerült lefedni. Más kameragyártókhoz képest szélesebb volt a kínálat, elképesztően jó megoldásokkal. Ez adott egy nagy helyzeti előnyt a Dockyardnál, a projekt elnyeréséhez.

Elégedett-e az eredménnyel, amit együtt értünk el?

Teljes mértékben. Már várjuk a következő együttműködést az Alphasoniccal!