A VIVOTEK bevezeti a legkorszerűbb technikát a mozgásérzékelésben

Hagyományos mozgásérzékelés

A mozgásérzékelést biztonsági kamerákban használják a mozgás észlelésére. Mozgás észlelésekor bizonyos műveletek indíthatók, például riasztás aktiválása vagy a felbontás növelése a részletesebb felvétel érdekében. A mozgás kimutatására szolgáló alapalgoritmus összehasonlítja az aktuális képet egy referenciaképpel, hogy meghatározza az eltérő pixelek számát, és pozitív eredményt ad vissza, ha ez a szám meghalad egy meghatározott küszöbértéket.

Míg a mozgásérzékelés hasznos lehet a megfigyelő kamerákban, annak hatékonyságát gyakran téves riasztások is veszélyeztethetik, ahol a videó elemzésére használt szoftveralgoritmus “becsapható” – például a jelzajjal – pedig nincs valódi mozgás a kamera előtt. Az ilyen hamis riasztások hibákat eredményeznek az operátorok számára fölösleges feladatok formájában, továbbá a feleslegesen nagy felbontásban rögzített videó további tárhelyet is fogyaszt stb.

 

A VIVOTEK fejlett mozgásérzékelése

A VIVOTEK kifejlesztette a mozgásérzékelő technológia fejlett verzióját, amely fokozza a pontosságot és minimalizálja a téves riasztások előfordulását, ezáltal megakadályozza az erőforrások elpazarlását. A technológia korábbi generációi egy szoftveralgoritmusra támaszkodtak, amely megvizsgálta a videó egymást követő képeinek különbségét annak meghatározása érdekében, hogy mozgás történt-e. Azonban az ilyen különbségek mentén megjelenő jelzaj hamis pozitív eredményhez vezethet. A VIVOTEK egy bonyolultabb algoritmust hozott létre, hogy a referenciaképet statikus háttérként alakítsa ki, ezáltal könnyen megkülönböztesse a mozgást az előtérben, miközben egymás után összehasonlítja a képkockákat, csökkentve annak lehetőségét, hogy a véletlenszerű zaj hamis mozgásérzékelést eredményez.

 

Zavarmentes telepítés

Az intuitív, egyszerűen kezelhető felület megkönnyíti a felhasználók számára, hogy a látómezőben olyan területeket állítsanak be, amelyek mozgásérzékelést alkalmaznak, valamint konfigurálják az érzékenységet. A VIVOTEK fejlett mozgásérzékelése minden VIVOTEK kamerán elérhető, így minden ügyfél részesülhet e technológia előnyeiből és a rendszer automatizáltan reagálhat a mozgásra a megfigyelt helyeken, miközben minimálisra csökkenti a hamis riasztásokat – ezzel kiküszöbölve a felesleges figyelem megosztást – és a magas tárolási kapacitást.

Megjegyzés: Csak a fisheye kamerák támogatják a sokszög ablakot a mozgásérzékelés beállításához.