A helyes fókuszbeállítások elérése

Bevezetés

A helyes fókusz elengedhetetlen a nagy felbontású kamerák kihasználásához. Tulajdonképpen a rosszul fókuszált kép azt jelenti, hogy a magas pixelszámot elpazaroljuk. A lehető legjobb fókusz különösen fontos a felügyeleti kamerák esetében, mivel biztonsági eszközként annál hatékonyabb, minél több részletet rögzít, különösen olyan részlet-igényes alkalmazás esetén, mint az arcfelismerés.

VIVOTEK Intelligens Fókusz Rendszer

  • Fókusz segéd
  • Távoli fókusz
  • Távoli hátsó fókusz

A VIVOTEK kamerák fókuszbeállításának megkönnyítése és pontosabbá tétele érdekében kifejlesztettük az intelligens fókusz rendszert. Az Intelligens Fókusz Rendszer három modulból áll: Fókusz segéd, Távoli fókusz, Távoli hátsó fókusz.

A Fókusz segéd modul gyors és egyszerű módot biztosít a fókusz beállítására, amikor kamerát telepít. A Fókusz segéd hardver-gomb megnyomásával a kamerához csatlakoztatott mobil monitoron vagy notebookon megjelenik a képernyőn egy fókuszérték jelző. A kamera meghatározza a legjobb fókuszértéket, amit a képernyőn is kijelez. Innen finomhangolható a fókuszvezérlés az aktuális és optimális fókuszértékek megfeleltetésével.

A Távoli fókusz modul a kamera telepítése és használatba vétele után nyújt megoldást a fókusz beállításának nehézségeire. A fókusz távoli finomhangolhatósága különösen kívánatos a felügyeleti kamerák esetén, hiszen gyakran kerülnek telepítésre nehezen hozzáférhető helyekre. A távoli fókusz lehetővé teszi a telepítő számára, hogy a kamera böngészőfelületén keresztül könnyedén állíthassák a léptetőmotorral rendelkező objektíveket.

A beépített léptetőmotorokkal rendelkező objektívvel ellátott Távoli fókusz-os kamera fókusztávolsága távolról állítható a kamera böngészőfelületén keresztül.

A Távoli hátsó fókusz funkció további szabályozást biztosít a kamera fókuszának beállításához az állítható CCD/CMOS távolsággal. A telepítők állíthatják a szenzor és az objektív közötti távolságot, így finomítva az úgynevezett hátsó fókuszt közvetlenül a kamera szoftveres interfészéről, jelentősen csökkentve a konfiguráláshoz szükséges időt, akár a kezdeti telepítéskor, akár később.


A Távoli hátsó fókusszal rendelkező kamera vezérelhető CCD/CMOS szenzorral rendelkezik. A kamera felhasználói felületén a telepítők beállíthatják a szenzor és az objektív közötti távolságot, hogy finomhangolják a fókuszt.

A VIVOTEK Intelligens Fókusz Rendszere átgondolt kialakítással és átfogó funkciókkal rendelkezik, amelyekkel egyszerűen érhető el a legpontosabb fókusz.