A VIVOTEK innovatív Okos Infra megoldása

A VIVOTEK Okos IR technológiája automatikusan beállítja az IR világítás intenzitását és biztosítja, hogy a kamera sötét körülmények között is használható videót rögzítsen még akkor is, ha a tárgy vagy személy a kamerához közel mozog.

Hagyományos IR kamerák

Az infravörös (IR) kamerák áldássá váltak a biztonsági alkalmazások számára, mivel az olyan helyzetekben is képesek tiszta képeket rögzíteni, amelyekben a látható fény rendkívül alacsony szintű. Ezek a kamerák olyan LED-ek használatával működnek, amelyek infravörös fénnyel világítják be a látómezőt. Az utóbbi években az IR LED technológia fejlődésével párhuzamosan a nagy hatótávolságú IR képességek is beépültek a megfigyelő kamerákba. Azonban a hatótávolság az IR intenzitástól függ, ami túlzott expozíciót eredményez, ha egy objektum túl közel van a LED-hez. Például, ha egy személy arca túlexponált és semmilyen tulajdonság sem kivehető, akkor a videót nem lehet azonosítási célokra felhasználni.

A VIVOTEK az Okos Infra technológián dolgozva haladta meg a hagyományos IR kamerák hiányosságait. A technológia segítségével a kamera dinamikusan állítja a LED-ek által kibocsátott infravörös fény intenzitását attól függően, hogy a tárgy közeledik, vagy távolodik a kamerától, így küszöbölve ki a túlexponálást. Ez biztosítja, hogy a személyt vagy tárgyat a kamera a megfelelő expozíciós szinten rögzítse, megőrizve a hagyományos infravörös kamerával egyébként elveszett részleteket. Az eredmény a nagyobb hatékonyság az olyan fontos alkalmazások esetén, mint személyek azonosítása, vagy rendszámtábla felismerés alacsony fényviszonyok között.